Drie tips bij het zoeken van iemand die representatief is voor jouw bedrijf [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

Drie tips bij het zoeken van iemand die representatief is voor jouw bedrijf

  •   keer gelezen

Het is niet altijd even gemakkelijk om een geschikt persoon te vinden die representatief is voor jouw bedrijf. Je wilt natuurlijk het beste van het beste binnenhalen, maar hoe vind je degene die echt aan al je eisen voldoet? Of die de verwachtingen die je hebt misschien zelfs wel overstijgt?


Maak gebruik van de onderstaande drie tips om iemand te vinden die representatief is voor jouw bedrijf.

1. Laat een professional zoeken
Het vinden van de perfecte medewerker voor je bedrijf is vakwerk. Zo is een executive search bureau specialist in het zoeken en vinden van het beste personeel. Daarom is het handig om een professional in te schakelen die precies weet hoe te handelen. Bijvoorbeeld door eerst de cultuur en organisatie van je bedrijf te leren kennen. Op basis daarvan is een profiel samen te stellen en kan de zoektocht beginnen.

De werving en selectie is uit te besteden om het beste resultaat te realiseren.

2. Laat werknemers ambassadeur zijn
Het is bekend dat talent graag werkzaam is voor bedrijven die een sterk merk hebben. Dat maakt het namelijk aantrekkelijk om daar aan de slag te gaan. Het is dan ook belangrijk om je bedrijf als merk te presenteren. Geef talent inzicht in hoe je organisatie functioneert. Maak daarbij gebruik van storytelling en maak woorden met beelden visueel.

De beste ambassadeurs zijn tevreden werknemers die bij je bedrijf hebben gewerkt of nog werkzaam zijn. De employer brand wordt op deze manier ook nog eens versterkt. De reputatie van een bedrijf heeft namelijk invloed op de keuze om er te gaan werken. Dat geldt eveneens voor reviews van ex-werknemers.

3. Verder kijken dan de cv
Kies je ervoor om zelf op zoek te gaan naar personeel? Denk dan goed na over de tekst in de vacature en zorg voor een groot bereik. Het is vervolgens bij reacties belangrijk om niet alleen naar de informatie op de cv te kijken. De opleiding en ervaring spelen natuurlijk een grote rol, maar het is niet aan te raden om alleen daar naar te kijken. Het gaat namelijk ook om de persoon achter de cv.

Het is doorgaans lonend om net even verder te kijken, zoals naar de persoonlijkheid, ambities, representativiteit en naar de drijfveren. Daarmee onderscheidt het echte talent zich van de doorsnee sollicitant die misschien net een betere cv heeft.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier