Welk type smartphone abonnement past het best bij mij? [ingezonden mededeling]
Foto: Stockfoto123RF
ingezonden mededeling

Welk type smartphone abonnement past het best bij mij?

  •   keer gelezen

Nederland telt meer mobiele telefoons dan mensen. Op zich niet zo vreemd, want jij hebt vast ook wel een oud mobieltje ergens in de kast liggen.


Dat geldt voor veel mensen en daardoor komt het aantal telefoons dat in omloop is veel hoger uit. Misschien is het voor jou tijd geworden om een nieuw toestel aan te schaffen? Of je bent niet tevreden met je huidige abonnement, omdat het niet meer goed aansluit bij je wensen? 

Neem dan eens de tijd om rustig na te denken over welk type abonnement het best bij je past. Er valt heel wat te kiezen en door de verschillende opties met elkaar te vergelijken, kom je er snel achter wat voor jou de beste keuze is.

Je huidige toestel
Het vervangen van een telefoontoestel kan een kostbare zaak zijn. Zeker wanneer je prijs stelt op de modellen uit de duurdere klasse, moet je een behoorlijk bedrag achter de hand hebben. Misschien komt dat net even niet uit?

Om die reden bieden providers abonnementen aan waar de huur van een toestel bij inbegrepen is. Je betaalt een vaste prijs per maand voor het toestel, met daarbij je abonnement. Eigenlijk is het een vorm van kopen op afbetaling. 

Maar misschien ben je erg tevreden met je huidige toestel en verkeert het nog in prima staat? Dan kun je overwegen om een abonnement te nemen zonder toestel.

Simkaart
Zo’n abonnement bestaat dus eigenlijk alleen nog uit de simkaart met je telefoonnummer. Die kaart doe je in je eigen telefoon en dan kun je er direct mee aan de slag. Dit noemen ze sim only en hierin zijn diverse varianten beschikbaar.

Onbeperkt bellen is tegenwoordig vaak al standaard inbegrepen, maar de databundels variëren in grootte. Ben je veel online actief, dan kun je het beste voor onbeperkt dataverkeer kiezen, want dan hoef je nooit meer om je limiet te denken.

Prepaid
Gebruik je de telefoon vooral om bereikbaar te zijn, maar bel je er zelf nauwelijks mee? Dan kun je overwegen om prepaid te gaan werken. Je krijgt dan een simkaart waarop je eerst een tegoed moet plaatsen, voordat je er gebruik van kunt maken. Als het tegoed op is, zul je eerst weer moeten opwaarderen.

Uit onderzoek blijkt dat deze optie vooral onder senioren vrij populair is. Jongeren kiezen vaker voor sim only of een abonnement met toestel.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier