Foto: Stockfoto 123RF

Aantal coronabesmettingen in gemeente Vijfheerenlanden stijgt nog steeds

  •   keer gelezen

REGIO • Opnieuw is het aantal coronabesmettingen in de gemeente Vijfheerenlanden in de afgelopen week verder gestegen.


Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er in de gemeente Vijfheerenlanden al 1146 mensen besmet geraakt. Vorige week dinsdag waren dat er nog 934. Het totaal aantal ziekenhuisopnames in de gemeente is in vergelijking met vorige week verder gestegen: 48  tegen 44 vorige week. Het totaal aantal sterfgevallen in de gemeente, sinds de uitbraak van het virus, bedraagt nu 44 personen. Dat aantal is afgelopen week met één gestegen.

De cijfers op de website van allecijfers.nl worden per dag bij gehouden, maar laten getallen zien vanaf het begin van de corona-uitbraak. Op de website van het RIVM worden de getallen in periodes van twee weken weergegeven.

In de periode van 14 tot 27 oktober telt het RIVM voor Vijfheerenlanden 336 nieuwe meldingen, vier ziekenhuisopnames en één sterfgeval.

Afgelopen week is het aantal meldingen van COVID-19 landelijk verder toegenomen. Wel nam het aantal nieuwe meldingen opnieuw minder snel toe dan de week hiervoor. Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden. 

Het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal intensive care-opnames neemt nog wel verder toe, zo meldt het RIVM.

In de afgelopen week zijn 67.542 nieuwe meldingen van COVID-19 ontvangen, een stijging van bijna 12.000 (22 procent) ten opzichte van de week daarvoor, toen was het 27 procent. De week ervoor zag het RIVM nog een stijging van 60 procent.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier