Foto: Stockfoto 123RF

Servia herpakt koppositie na derbywinst tegen NVC

  •   keer gelezen

VIANEN • De volleybalheren van Volleybaldingen.nl/Servia zijn na een overwinning tegen NVC uit Nieuwegein weer koploper in de eerste divisie. In eigen huis werd het 3-1. 


Voor Servia was deze derby ook een prestigekwestie. Van het huidige team zijn Rik Meuleman, Kelvin Wolken, Lars Oostrom en Michiel de Haan één of meerdere seizoenen voor NVC uitgekomen. 

De eerste set ging gelijk op. Vincent de Bie kwam een aantal keer in het veld om te serveren. Hierdoor werd rond het 20e punt een gaatje geslagen met NVC wat niet meer werd weggegeven. Met een sterk blok van Lars Oostrom en Wayne Hol werd het laatste punt binnengehaald (25-23).

Serviceserie
De start van de 2e set was voor Servia. Spelverdeler Wayne Hol kon goed zijn middenaanvallers Lars Oostrom en Jan Peter Kok vinden. NVC liep gedurende set de achterstand in en wist door een goede serviceserie aan het einde van de set de winst te pakken (24-26).

In de derde set deed Servia er een schepje bovenop. Met Yme Veenje op de plek van Johan Beijen ging het team van Michiel de Ruiter sterk van start. Het goede spel werd doorgetrokken en Servia trok de set redelijk eenvoudig naar zich toe (25-18).

In de vierde set stond al snel een voorsprong van 12-7 op de borden voor Servia. Daarna ging het stroever en had Servia meer moeite om de punten te scoren. NVC kwam nog dichtbij, maar kon niet doortrekken: 25-22 voor de Vianezen.

Op zaterdag 17 oktober staat een uitwedstrijd tegen een team uit Woerden op het programma. Aanvang 15:45 uur. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier