Foto: Stockfoto 123RF

Bibliotheek Vianen treft nieuwe maatregelen in strijd tegen coronavirus.

  •   keer gelezen

VIANEN • In navolging van de aangescherpte landelijke maatregelen treft ook de Bibliotheek Vianen extra maatregelen. Er wordt weer een mandjesbeleid ingevoerd.


Daarnaast geldt met ingang van woensdag 30 september een registratieplicht voor mensen die in de Bibliotheek komen werken, studeren, gebruik maken van de computers of een activiteit bezoeken. En door personele onderbezetting is de Bibliotheek Vianen genoodzaakt om tijdelijk op vrijdagavond haar deuren te sluiten. 

Binnen de overige openingstijden blijven bezoekers van harte welkom.

Mandjesbeleid
Met ingang van woensdag 30 september wordt bezoekers van de Bibliotheek gevraagd een mandje te gebruiken. Zijn de mandjes op? Dan wordt men verzocht buiten te wachten totdat er weer een mandje beschikbaar is.

Ook mensen die komen werken, studeren of gebruik willen maken van een computer, worden verzocht een mandje mee te nemen.

Registratieplicht
Van iedereen die in de Bibliotheek komt werken, studeren, een computer gebruiken, of een activiteit bezoekt, wordt verlangd zich te registreren. Formulieren hiervoor zijn beschikbaar bij de ingang.

Leden en niet-leden worden opgeroepen om de Bibliotheek gericht te bezoeken en de verblijfsduur zo kort mogelijk te houden. De werkplekken en de computerwerkplekken blijven voorlopig toegankelijk, wel geldt hiervoor een registratieplicht.

Activiteiten
Vooralsnog gaan alle activiteiten door, ook hiervoor geldt vanaf woensdag 30 september een registratieplicht.

Op vrijdagen is de Bibliotheek de komende tijd open tot 17:00 uur. 

“Helaas zijn wij door personele onderbezetting genoodzaakt om op vrijdagavond tijdelijk onze deuren te sluiten. We doen er alles aan om onze leden en bezoekers zo goed mogelijk en zo vaak mogelijk van dienst te blijven. Maar helaas hebben ook wij te maken met de richtlijnen die vanuit het RIVM worden gegeven: bij verkoudheidsklachten blijf je thuis en laat je je testen.”

“Wij zien er bij onze medewerkers en vrijwilligers op toe dat zij deze richtlijnen ook volgen. Dit heeft gevolgen voor onze personele bezetting. Daardoor zijn wij nu genoodzaakt om op vrijdagavond de deur tijdelijk te sluiten. Zodra blijkt dat er weer rek is in de personele bezetting, gaan de deuren ook op vrijdagavond weer open,” aldus Gert Staal, directeur bestuurder van de Bibliotheek Lek & IJssel. 

De openingstijden van de bibliotheekpunten in Everdingen, Hagestein en Zijderveld blijven ongewijzigd.

Zelfservice
In verband met personele onderbezetting kan het voorkomen dat er dagdelen zijn dat de Bibliotheek open is als zelfservicebibliotheek. Dit houdt in dat de informatiebalie gesloten is en dat er alleen een medewerker aanwezig is voor dringende vragen.

Een lees- of boekadvies kan op dat moment niet worden gegeven. En boeken lenen kan via de uitleencomputers.

Vragen over reserveringen, het lidmaatschap, het afhalen van een bibliotheekpas en andere zaken kunnen telefonisch gesteld worden op nummer 085–4835432.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier