• Een stadswandeling door Vianen.
• Een stadswandeling door Vianen.

Diverse activiteiten in Vianen rondom Wereld Alzheimer Dag

  •   keer gelezen

VIANEN • Rondom Wereld Alzheimer Dag zijn de afgelopen weken in Vianen diverse activiteiten gehouden.


Wereld Alzheimer dag stond dit jaar in het teken van ‘Jong en Oud’. Werkgroep ‘Dementie Vriendelijk Vianen’ heeft ook piepjonge kinderen betrokken bij het activiteitenprogramma. Peuters hebben (nog) geen besef van dementie, maar toch werd, met toestemming van de ouders, dementie onder hun aandacht gebracht. 

Bij gastouderopvang de Wilgenhof aan de Bolgerijsekade hebben de peuter-ambassadeurs vol overgave ‘vergeet me nietjes’ met stoepkrijt gekleurd en prachtige tekeningen gemaakt. Het werd een gezellige activiteit compleet met ballonnen en bellenblaas. Het planten van vergeet me niet zaadjes wordt bewaard voor een andere keer.

De laatste activiteit rondom Wereld Alzheimer Dag was afgelopen week: een stadswandeling onder begeleiding van gids Hans Kluit van de historische vereniging ‘Het land van Brederode’. Dat was een groot succes. 

De deelnemers, alsmede de werkgroepleden van ‘Dementie Vriendelijk Vianen’ hebben genoten van de inspirerende wijze waarop gids Hans hen mee nam in de geschiedenis van Vianen. Na afloop was er koffie en een lekkernij bij bakker Steehouder. 

Kijk ook eens op: facebook.com/dementievriendelijkvianen.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5