Foto: Stockfoto

Hoofdrol voor scorende VIKO-dames

  •   keer gelezen

EINDHOVEN • De korfballers van VIKO hadden zaterdag in Eindhoven weinig moeite met hekkensluiter Rust Roest. Zonder goed te spelen werd het 10-14 voor de Vianezen.


VIKO speelde met gemak de verdediging van Rust Roest zoek. En ook al speelde de ploeg uit Vianen geen sterke wedstrijd, wel wisten ze de dames goed uit te spelen en waren zij het die de meeste doelpunten op hun naam wisten te zetten. 

Fysiek spel
De ploeg uit Eindhoven kon alleen maar door fysiek spel VIKO enigszins bij houden en scoorde zo af en toe een doelpuntje mee, maar echt spannend werd het in de eerste helft niet. In de tweede helft ging VIKO slordiger spelen, maakte veel passfouten en het lukte niet om uit te lopen. Vooral het vak van Aron Neijmeijer speelde slordig in de aanval en kwam niet tot scoren. Het andere vak de verdediging goed op slot, waardoor Rust Roest niet dichterbij kon komen.

Robin van Dijk
Coach John van Duuren greep in door Robin van Dijk, die in het tweede team veel gescoord had, in de aanval in te brengen. Robin deed wat van hem verwacht werd en scoorde meteen de 7-12. De wedstrijd was gespeeld en de coach gunde Niels de Jong en Sarah Heijnen ook nog wat speelminuten in het eerste team. Voor de laatste was het haar debuut.

Doelpuntenmakers
Doelpuntenmakers voor VIKO: Esmee Dubbers - 4, Romy Houweling - 2, Annelies Visser - 2, Linsey van Mourik - 2, Thorven Oostrom - 1, Vikash Missier - 1, Rick Heijnen -1 en Robin van Dijk - 1.

Zaterdag 3 oktober speelt VIKO om 15.30u thuis tegen Victum 1 uit Houten. Victum staat met één punt boven de ploeg uit Vianen en is een oude bekende voor veel spelers. Het belooft dus een spannende strijd te worden.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5