Foto: Aangeleverd

Basisschool LEEF werkt aan thema 'Het Kleurenmonster'

  •   keer gelezen

HOEF EN HAAG • Op basisschool LEEF in het nieuwe dorp Hoef en Haag wordt op dit moment gewerkt aan het thema: 'Het Kleurenmonster'. Binnen het thema wordt zowel geoefend met de Zeven Gewoonten van The Leader in Me (Covey), als met het ontwikkelen van andere vaardigheden. De activiteiten van zowel de onderbouw als de middenbouw sluiten aan bij het thema.

De kinderen zijn samen gestart met het beschilderen van kleurenmonsters met hun handen en voeten. De kleurenmonsters hangen op de gang. Vanuit de verhalen van het kleurenmonster koppelen de kinderen kleuren aan emoties. Geel, blauw, rood, groen, zwart en roze staan voor: vrolijk, verdrietig, boos, kalm, bang en verliefd.

Gevoelens
Schoolleider Niels Dusamos: "Op deze manier leren de kinderen gevoelens bij zichzelf te herkennen en hierover te praten. Dit versterkt de communicatieve vaardigheden en sluit nadrukkelijk aan bij Gewoonte 5 van The Leader in Me ‘eerst begrijpen dan begrepen worden’."


De kinderen van de middenbouw hebben gewerkt aan het rekendoel ruimtelijk inzicht. Ze hebben bouwplaten van dobbelstenen geknipt en gevouwen. Op de zijden van de dobbelstenen staan de Kleurenmonsters met verschillende kleuren. "Op deze manier leren de kinderen bij elkaar te vragen en zelf te benoemen hoe zij zich voelen en welke kleur hierbij past", verduidelijkt Dusamos.

Communicatie
De groepen leren ook over communicatie en gedachten ordenen. Gewoonte 2; einddoel voor ogen en Gewoonte 3; belangrijke zaken eerst, spelen hierbij een belangrijke rol.

In de beLEEFhoek ondernemen de schoolkinderen activiteiten die te maken hebben met kleur. In de groep staat een tent met een kleurentafel die licht geeft. In het kleurlab kunnen de kinderen spelenderwijs kennis maken met kleuren, mengen etc.

Daarnaast zijn de kinderen ook bezig geweest met primaire kleuren, secundaire kleuren en het mengen van kleuren met verf. Het thema vindt plaats in de eerste periode van het schooljaar, waarbij de kernwaarde 'Samen' centraal staat.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5