• Schoolkinderen van de Meester Vos bij de onthulling van de plaquette.
• Schoolkinderen van de Meester Vos bij de onthulling van de plaquette. (Foto: Aangeleverd)

Meester Vos mag zich voortaan Rots en Waterschool noemen

  •   keer gelezen

HAGESTEIN • Obs Meester Vos in Hagestein heeft het predicaat ’Rots en Water’-school gekregen.


Bij het programma ‘Rots en Water’ wordt spelenderwijs en via fysieke oefeningen sociale-communicatie-en confrontatievaardigheden aangeleerd bij de kinderen. Alle groepsleerkrachten zijn gecertificeerd en bevoegd om de ‘Rots en Water’-lessen te geven. Zij leggen zo een basis die bijdraagt aan het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Visie
Het programma van ‘Rots en Water’ past goed bij de visie van de Meester Vos. De school vindt het belangrijk dat kinderen zich veilig en prettig voelen op hun school en dat ze zichzelf mogen en kunnen zijn. Ook vinden zij het belangrijk dat de kinderen leren respectvol om te gaan met elkaar en met de medemens.

De leiding van de school zien dat kinderen zich beter kunnen concentreren en meer plezier krijgen in de leerstof als ze tussendoor de mogelijkheid krijgen om te bewegen. De school creëert extra beweegmomenten om dat te stimuleren en gebruiken energizers (korte spelletjes en oefeningen) van onder andere het ‘Rots en Water’-programma, tussen de lessen door.

De plaquette behorende bij het predicaat werd vrijdag onthuld en alle kinderen van de school brachten de ‘Rots en Water’ groet. Daarna was er voor iedereen een heerlijk taartje met het logo van ‘Rots en Water’ erop.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5