• De dames hebben met veel plezier aan de Verteltas gewerkt.
• De dames hebben met veel plezier aan de Verteltas gewerkt.

Ook De Ark in Vianen heeft de eerste Verteltas klaar

  •   keer gelezen

VIANEN • Met gepaste trots hebben Liesbeth, Marjolein, Gülcan en Juanita de eerste Verteltas geïntroduceerd in groep 1-2 van basisschool De Ark in Vianen.


Met de Verteltas wordt op speelse wijze de woordenschat, taalbegrip en taalgebruik van de kinderen én ouders bevorderd. Wekenlang hebben de dames met veel plezier samengewerkt aan deze tas, gebaseerd op het boek 'Ik ben ik en jij bent jij' van Karl Newson. 

Vanaf de eerste brainstorm tot aan de laatste afwerkingen: alles hebben ze zelf bedacht en samen uitgewerkt. Voor deze Verteltas hebben ze een dobbelspel, een tegenstellingenspel en nog een aantal items gemaakt, met als doel de kinderen meer te laten lezen en vertellen. Ook zitten er twee prentenboeken in de tas.

Nu de Verteltas klaar is, mag hij om de beurt met de kinderen van groep 1-2 van De Ark mee naar huis. Zodat ze mét hun ouders en broertjes of zusjes de boeken kunnen lezen en de spellen kunnen spelen. Voor ouders die moeite hebben met de Nederlandse taal, is het boek door middel van een QR-code te beluisteren als luisterboek.

Juf Carla van groep 1-2 is heel enthousiast over het project. De tas zelf en de items erin zijn met veel zorg gemaakt. Alleen al de voorkant van de tas is een plaatje om te zien. Carla: “Voor ouders is het echt een cadeautje om de Verteltas even thuis te krijgen.”

Bibliotheek Lek & IJssel is samen met Kenniscentrum Verteltassen vorig jaar dit project gestart op basisschool de Ark en SBO De Brug in Vianen. Zowel het traject als het resultaat, zijn bij alle betrokken partijen in de smaak gevallen. Dus nu beide Verteltassen klaar zijn, wordt er al weer nagedacht over de invulling van de volgende tassen.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier