Jong en oud in Vianen samen actief op Wereld Alzheimer Dag

  •   keer gelezen

VIANEN • Maandag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag was het ook de themadag ‘ouderen’ van de Nationale Sportweek.


In het kader hiervan heeft de werkgroep Vianen Dementie Vriendelijk, waarvan Team Sportservice Vianen onderdeel is, een zeer geslaagde spelletjes ochtend georganiseerd voor oud(er) dóór jong.

Op dinsdag 15 september kregen vijftien kinderen uit groep 6 van OBS Tijl Uilenspiegel voorlichting over dementie. Deze voorlichting werd gegeven door werkgroep Vianen Dementie Vriendelijk. 

De kinderen leerden bijvoorbeeld hoe het gezonde brein en het brein met Alzheimer eruit ziet. Met het spel ‘over de streep’ kregen kinderen stellingen over dementie en tot slot werd het gesprek gevoerd over dementie in de praktijk. Na deze voorlichting hebben de kinderen oud-Hollandse spelletjes voorbereid voor de grote dag.

Op maandag 21 september was het namelijk zo ver. Een spelletjesochtend, georganiseerd door de kinderen, voor dertien deelnemers vanuit de dagbehandeling met dementie. Dit gebeurde in De Prenter en onder begeleiding van werkgroep Vianen Dementie Vriendelijk. Vooraf waren de kinderen gespannen, maar het was een groot succes. 

De deelnemers vertelden dat ze de kinderen lief vonden en dat de spelletjes goed werden uitgelegd. Ook hielden ze goed rekening met afstand houden. Uit de evaluatie blijkt dat 97 procent van de deelnemers en kinderen de dag geweldig vonden.

“Jammer dat de activiteit er weer op zit! De kinderen hebben erg veel geleerd over dementie. Vanaf nu is het niet alleen maar lachen om een vergeetachtige opa of oma, kinderen kunnen het nu herkennen en helpen als het nodig is. Een mooi en geslaagd project, dat zeker voor herhaling vatbaar is”, aldus buurtsportcoach aangepast sporten Elzemieke van Empel.

Enthousiast geworden over de activiteit of vragen? Neem dan voor contact op met Elzemieke van Empel, buurtsportcoach Aangepast Sporten via evanempel@teamsportservice.nl of 06-10979770.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5