Hoe laat je jouw verbouwing op rolletjes lopen? [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

Hoe laat je jouw verbouwing op rolletjes lopen?

  •   keer gelezen

Een verbouwing kan een flinke klus zijn (tenzij je in een tiny house woont natuurlijk). 


Maar gelukkig kun je ervoor zorgen dat alles precies zo verloopt als jij wilt. Dan moet je van tevoren én tijdens de klusperiode goed nadenken over een aantal dingen. In dit artikel helpen we je op weg.

Maak een goede tekening
Wat ga je exact verbouwen, op welke manier en wat moet het uiteindelijk worden? Dat is het uitgangspunt voor de bouwtekening die je vooraf maakt. Voor de losse onderdelen hiervan kun je vervolgens losse onderdelentekeningen maken.

Zo weet iedereen precies de afmetingen en de afwerkingen voor de totale klus. Je zult merken dat het helpt om het om te zetten in een visueel hulpmiddel, want dan begrijpt iedereen precies wat de bedoeling is.

De juiste klus op het juiste moment
Wanneer begin je met wat? Dat is de grote vraag als je gaat verbouwen. Als je wilt dat alles op rolletjes verloopt, dan is de planning het allerbelangrijkst.

Wie doet wat op welk moment en hoe voorkom je dat er dingen door elkaar lopen? Zodra je daar een goed antwoord op hebt gevonden, kan het niet anders of alles verloopt precies zoals jij wilt.

Sommige onderdelen, bijvoorbeeld het stucwerk en sauswerk, zijn afhankelijk van elkaar. Mocht je daar specialisten voor inhuren, dan kunnen zij vaak wel een goede inschatting maken van hun planning. Houd zelf het overzicht en maak de grote planning voor de hele verbouwing. Dan komt het uiteindelijk helemaal goed.

Zorg dat het geld beschikbaar is
Ja, een verbouwing kost geld. Misschien ben je al besparend aan het denken, door zo veel mogelijk zelf te doen, maar je zult toch de materialen die je nodig hebt moeten kopen. Het kost je nog meer geld als je de verbouwing uitbesteedt aan een aannemer of klusbedrijf.

Daar staat tegenover dat je hiermee tijd en moeite bespaart. Houd er dus rekening mee dat je een flink bedrag beschikbaar moet hebben als je wilt verbouwen.

Als je het geld voor de verbouwing niet direct beschikbaar hebt, kun je er voor kiezen om geld te lenen. Veel geldverstrekkers bieden je ook de mogelijkheid om extra geld op te nemen bij je hypotheek voor een verbouwing, maar een losse lening is ook zeker een optie. 

Als de voorwaarden je schappelijk lijken, zorg je voor een goede afbetalingsstrategie en zet je je handtekening. Direct na de verbouwing begin je met aflossen en zo loopt alles op rolletjes!

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier