Foto: Peter Verbeek

Korfballers VIKO doen goede zaken

  •   keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO deden zaterdag zeer goede zaken door met 16-13 te winnen van 'koploper'Movado 1 uit Dordrecht.


Beide ploegen hebben vorig jaar één oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld, maar zijn verder onbekenden voor elkaar. Vikash Missier ontbrak deze wedstrijd door een enkelblessure en zijn plaats werd ingenomen door Rick Heijnen.

Coach John van Duuren besloot om Linsey van Mourik en Annelies Visser toe te voegen aan de  selectie. Zo stond er, in vergelijking tot vorige week, een compleet nieuwe opstelling in het veld. 

VIKO begon goed en pakte door twee mooie afstandsschoten van Thorven Oostrom meteen de leiding. Het Viaanse teaam bleef geconcentreerd spelen. Vooral de eerste verdedigers hielden de gelederen goed dicht, waardoor de aanvallers alle tijd hadden om te scoren. Dat lukte mondjesmaat. Toch liep VIKO beetje bij beetje uit naar een 8-5 voorsprong bij rust.

Ongewijzigd
Na rust bleef het spel ongewijzigd. Het vak van Thorven Oostarom kwam moeilijk tot scoren, maar voelde de steun van het andere vak dat de tegenstander goed onder controle had. Men kreeg daardoor de ruimte om een doelpuntje te maken.

Tegen het einde van de wedstrijd werd het nog spannend. Movado kwam terug naar 14-12. Na een lang en gecontroleerde aanval leverde een mooie pass van Rick Heijnen op Annelies Visser, die door haar tegenstander hard afgestopt werd, een strafworp op. Een nieuwe regel is dat degene op wie de overtreding gemaakt wordt, ook de strafworp moet nemen. Annelies Visser gooide de bal rustig door de korf, 15-12. 

Movado voelde dat er in de laatste minuten niets meer in zat en boog het hoofd. VIKO speelde de wedstrijd rustig uit naar een 16-13 eindstand.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom - 5, Jelmar van Zoolingen - 3, Aron Neijmeijer - 2, Linsey van Mourik - 2, Rick Heijnen - 2 en Annelies Visser - 1.

Op zaterdag 26 september reist VIKO af naar Eindhoven en staat de wedstrijd tegen hekkensluiter Rust Roest op het programma.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier