Foto: Stockfoto 123RF

Glansrijk debuut volleybalmannen Servia in eerste divisie

  •   keer gelezen

VIANEN • Het Viaanse herenvolleybalteam van Volleybaldingen.nl/Servia beleefde een glansrijk debuut in de eerste divisie: 1-3 uitwinst tegen het ambitieuze Nimidia/vcLimac uit Linne.


Libero Kelving Wolk startte bij het Viaanse team op de bank en Yme Veenje fungeerde daardoor als vervangend libero. Servia kwam goed uit de startblokken en kon goed meekomen met het thuisteam. Vooral het slagenarsenaal van Rik Meuleman bracht de winst in de eerste set (21-25). I

n de tweede set wisten de Vianezen niet goed raad met de serviceseries van Numidia/vcLimac (25-20). Aangezwengeld door coachingsduo Michiel de Ruijter en Kees van Wijngaarden, herpakte het team zich in de derde set. Middenmannen Jan Peter Kok en Lars Oostrom wisten veelvuldig te scoren. Een vijfde set was nu minimaal afgedwongen (23-25). 

De start van de vierde set was furieus. De tegenstander probeerde met wissels het tij te keren, maar dat mocht niet baten. Johan Beijen verzekerde met zijn laatste aanval de dat de punten definitief mee gingen naar Vianen (25-18).

Aanstaande zaterdag mag volleybaldingen.nl / Servia HS1 om 16:45 aantreden sportcentrum Helsdingen in Vianen. Tegenstander is EMD-Tooling HS1.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5