Cybercriminaliteit nu in inboedelverzekering: dit is waarom [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

Cybercriminaliteit nu in inboedelverzekering: dit is waarom

  •   keer gelezen

Cybercriminaliteit wordt steeds gevaarlijker.


Ondernemers kunnen alles kwijtraken aan hackers en particulieren kunnen zoveel schade oplopen, dat sommige verzekeraars cybercriminaliteit zelfs standaard zijn gaan toevoegen aan de inboedelverzekering. 

Een goede eerste stap om zich meer bescherming te bieden, is het gebruiken van een zogenaamde VPN.

Wat is een VPN?
Een VPN is een Virtual Private Network. Dat is een privénetwerk waarmee internetgebruikers verbinden, om zo op een veilige manier te internetten. Het is veiliger omdat de verzonden gegevens versleuteld worden. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van andere servers, die een apart IP-adres hebben.

Dat is belangrijk om te weten, want wie surft laat gegevens achter. Zo weten beheerders van websites (en hun adverteerders) bijvoorbeeld wie de bezoekers zijn, aan de hand van het IP-adres. Dit is een soort huisadres op het internet. Door een VPN te gebruiken kunnen internetgebruikers minder sporen achterlaten.

Versleuteling
Op een netwerk zonder versleuteling, worden gegevens zo rondgestuurd: gebruikersnamen, wachtwoorden, e-mails en soms zelfs wat gebruikers intypen. Particulieren en ondernemers moeten er niet aan denken dat deze informatie op straat komt te liggen.

Bij een VPN wordt data versleuteld. Dat houdt in dat een kwaadwillende de data niet kan bekijken. Wanneer de data onderschept wordt, is deze niet leesbaar: het is een brij aan code in plaats van leesbare tekst met gebruikersnamen, wachtwoorden en gevoelige inhoud.

De beste VPN vinden
Een VPN gebruiken is dus een veiligere manier van internetten. Het is nog niet zo simpel om de beste aanbieder hiervan te vinden, omdat er behoorlijk wat aanbieders zijn. Daarnaast zijn ze behoorlijk verschillend. Niet alleen in prijs, maar ook in de aangeboden diensten.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een aanbieder hoofdzakelijk is gevestigd in een land waar niet zo nauwkeurig met de privacy wordt omgegaan; waar het verplicht is om door te geven wat gebruikers precies doen.

Daarnaast zijn er andere eisen, zoals de snelheid van de servers waarmee gebruikers bevinden en de hoeveelheid gebruikers op het netwerk. Dat is van invloed op de stabiliteit van het netwerk en op de ervaring die de gebruiker zal hebben.

Wat is de beste VPN?
Het antwoord op de vraag: ‘Wat is de beste VPN?’ is niet met de naam van een aanbieder te beantwoorden. Zorg voor een snelle, veilige privé-verbinding tussen de gebruiker en de dienst of website van de keuze. Kijk goed naar de verschillende privacy-aspecten en houd ook rekening met de prijs/prestatie-afweging.

Het is een goed idee om eerst wat recensies door te nemen. Hoe ervaren anderen de dienst? Daarnaast bieden veel aanbieders de mogelijkheid om de dienst eerst een tijdje gratis te proberen middels een proefabonnement. Zo weet men welke service er verwacht mag worden.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier