Waar moet je op letten bij het dragen van een ondershirt? [ingezonden mededeling]
Foto: Mike
ingezonden mededeling

Waar moet je op letten bij het dragen van een ondershirt?

  •   keer gelezen

Moet je nu wel of niet een T-shirt onder je overhemd dragen? De meningen zijn hierover verdeeld en voor beide meningen valt wel iets te zeggen.


Voorstanders van een ondershirt zullen het hygiënisch vinden, terwijl tegenstanders een ondershirt afzweren, omdat het niet comfortabel is. 

Toch heeft een ondershirt vooral veel voordelen. Voor wie het regelmatig draagt, zijn er wel een paar belangrijke aandachtspunten. Wij sommen ze voor je op.

De voordelen van een ondershirt
Een ondershirt is alles behalve nutteloos. Het houdt je lichaamstemperatuur vast en vangt lichaamsstoffen zoals zweet op. Zo voorkom je vieze, gele zweetvlekken op je overhemden.

Een ondershirt houdt je overhemd dus langer fris, waardoor het op lange termijn ook langer zal meegaan.

Naast een functionele waarde, heeft een ondershirt ook een belangrijke emotionele waarde. Het kan namelijk een positief effect hebben op je zelfvertrouwen. 

Denk maar eens aan de volgende situatie: je geeft een presentatie op kantoor en plots zie je iedereen verwonderd naar je kijken. Vervolgens ontdek je dat je enorme zweetvlekken onder je oksels hebt. Gênant, hé? Heel pijnlijk, zeker omdat het simpel te voorkomen was met een ondershirt. 

Kies het ideale ondershirt
Elke man heeft een breed gamma aan T-shirts in zijn kleerkast liggen, maar niet alle T-shirts zijn geschikt om onder een overhemd te dragen.

Drie factoren zijn daarvoor heel belangrijk: de kwaliteit, de pasvorm en het halstype.

Zorg ervoor dat je T-shirt niet zichtbaar is onder je overhemd. Dat wordt immers als niet-stijlvol aanzien. Als je gaat voor een T-shirt met een V-hals, hoef je je geen zorgen te maken als je één of meerdere knoopjes van je overhemd wilt open laten staan.

Ook de kleur van het ondershirt is van cruciaal belang, vooral bij het dragen van een wit overhemd. Een wit heren T-shirt onder een wit overhemd is een verkeerde combinatie, want het wit van het T-shirt zal de kleur van het witte overhemd namelijk versterken. Daardoor zal je duidelijk de mouwen van het T-shirt zien, wat uiteraard niet stijlvol is. 

Bij het dragen van een wit overhemd is het dan ook aan te raden om voor een grijs ondershirt te kiezen. Grijs contrasteert immers beter met de huid, waardoor je het grijze heren T-shirt nauwelijks ziet.

Tot slot is ook de pasvorm van het ondershirt heel belangrijk. Een ondershirt moet nauw aansluiten op het lichaam. Indien een ondershirt te wijd is, zal je immers sneller beginnen te transpireren.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier