• fotobijschrift: Clubkampioenen van de Brederode Ruiters en Stal Bosgoed.
• fotobijschrift: Clubkampioenen van de Brederode Ruiters en Stal Bosgoed. (Foto: Peter Verbeek)

Lisanne de Bruijn en Tatum Schmidt vieren titel met nat pak

  •   keer gelezen

HAGESTEIN • Met het houden van de clubkampioenschappen is vrijdag en zaterdag het einde van het buitenseizoen bijna in zicht gekomen. De titels gingen deze keer naar Lisanne de Bruijn (Brederoderuiters) en Tatum Schmidt (Stal Bosgoed).

Op het complex van Stal Bosgoed konden de vlaggen eindelijk weer eens worden gehesen. Na het uitbreken het coronavirus zijn nagenoeg alle evenementen afgelast. Afgelopen weekeind werd er, voor de leden van zowel Stal Bosgoed als de Brederoderuiters, weer een wedstrijd georganiseerd. En wat voor een: de clubkampioenschappen, voor veel ruiters hét hoogtepunt van het seizoen.

In de voorafgaande weken is er extra geoefend met spring- en crosshindernissen. Vrijdagavond maakten zich ruim 60 ruiters op om in twee dressuurringen hun proef te rijden. Hoewel jet voor sommigen onwennig was werden mooie resultaten behaald. De tweede dag bestond uit springen, speel-je-spel, de parade en de prijsuitreiking. Maar liefst 45 springruiters verschenen aan de start van het springparcours. De ruiters die aan alle 3 de onderdelen deelnamen konden vervolgens de titel ‘Clubkampioen 2020’ winnen.

Na afloop van alle inspanningen was het tijd voor de parade. Nadat de deelnemers zich in een halve cirkel in de bak hadden opgesteld, werden onder luid applaus en gejuich van zowel deelnemers als toeschouwers per onderdeel de rozetten en bekers uitgereikt aan de winnaars. Aansluitend maakten die in galop een meer dan verdiende ereronde.

Zowel bij Stal Bosgoed als bij de Brederoderuiters was het een nek aan nek race, maar Tatum Schmidt en Lisanne de Bruijn gingen er met de titel vandoor en belandden traditioneel in een met water gevulde kruiwagen. Mede door het heerlijke weer en de gezellige sfeer is er genoten van een geweldig kampioenschap!

Uitslag Brederoderuiters: Dressuur pony’s: 1. Maud Agterberg; 2. Mare Budding; 3. Lisanne de Bruijn.

Paarden: 1. Romy Lukassen; 2. Rachel Kater; 3. Charlotte Smit.

Springen pony’s: 1. Lisanne de Bruijn; 2. Joelle van Kesteren; 3. Quinty Mayer.

Speel je spel: pony’s: 1. Joelle van Kesteren; 2. Sienna van Straten; 3. Sanne van de Bovenend.

Paarden: 1. Mara ter Velde; 2. Noah Barkmeijer; 3. Rachel Kater.

Uitslag Stal Bosgoed: Dressuur: 1. Veerle Sturkenboom; 2. Milou Bonouvrie; 3. Tatum Schmidt

Springen: 1. Merel Wustefeld; 2. Tatum Schmidt; 3. Lisanne Bosman.

Speel je spel: 1. Flint van Schaik; 2. Danae Tersteeg; 3. Tinka Schmidt.

Stal Bosgoed verzorgt manegelessen voor jong en oud en pensionstalling voor paarden en pony’s. Bij de Brederoderuiters kan men terecht voor dressuur- en springlessen met je eigen paard en pony.


Peter Verbeek

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }