• Eensgezind worden de stengels en bladeren van de hopbel verwijderd.
• Eensgezind worden de stengels en bladeren van de hopbel verwijderd. (Foto: Dick Aanen)

Hopoogst op landgoed Everstein

  •   keer gelezen

EVERDINGEN • Vrijdagmorgen zijn op landgoed Everstein de hopbellen geoogst. Dat gebeurde door een ploeg van zestien enthousiaste plukkers: vier zogenoemde meewerkers van het landgoed, begeleiders Peter ten Have en Els Klein en Marco Lauret van fortbrouwerij Duits &e Lauret.


Na de pluk gingen de meewerkers en de begeleiders van het landgoed in de gezonde buitenlucht aan de slag om de stengels en de bladeren te verwijderen. Een groep van acht ouderen deed hetzelfde werk in de kantine op het naastgelegen voetbalcomplex van Everstein. 

Al sinds ruim drie jaar brouwt fortbrouwerij Duits & Lauret bier met hop dat op het landgoed wordt gekweekt. De hop is ook dit jaar van zeer goede kwaliteit. De hop, ook dit jaar weer van zeer goede kwaliteit, wordt vooral gebruikt bij het brouwen van blonde hopbier. Dit bier van de fortbrouwer won dit jaar nog de hoofdprjs in de Dutch Beer Challenge 2020. 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5