• Jeroen Hoeflaken en Sander Goldbach van LTV Vianen.
• Jeroen Hoeflaken en Sander Goldbach van LTV Vianen. (Foto: Nicolette de Pauw)

Meer over tennis tijdens open dag LTV Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Tussen maart en mei werd er op de tennisbanen van LTV Vianen vanwege de coronacrisis een tijdje niet gespeeld, maar inmiddels is er bij de tennisvereniging weer van alles te doen.


Zo stond de vereniging van zondag 30 augustus tot en met zaterdag 5 september helemaal in het teken van de clubkampioenschappen. Maar liefst 135 sportievelingen betraden deze editie de banen in Vianen en dat is ten opzicht van vorig jaar een verdubbeling in aantal deelnemers. Er werd gespeeld in de singles-, dubbel- en mixcategorieën en in verschillende speelsterkten. 

Tijdens de clubkampioenschappen draait het overigens niet alleen om tennis, maar ook om gezelligheid. Zo was er een saté avond en een bierproeverij door Wilderen Bieren. Het evenement werd zaterdag afgesloten met een gratis barbecue voor alle deelnemers, verzorgd door LTV pachter Ron Bunder van sportcafé de Bult. 

Coronamaatregelen
Overigens werden tijdens de clubkampioenschappen de coronaprotocollen strikt nageleefd. Alle deelnemers hebben de gezondheidsvragen beantwoord aan de wedstrijdtafel. Bezoekers werd gevraagd zich te registreren en handen te ontsmetten.

Op het terrein zijn looproutes aangegeven en overal worden mensen eraan herinnerd anderhalve meter afstand te houden. Ook spelers houden tijdens de baanwissel rekening met de anderhalve meter afstand. De toernooicommissie en het horecapersoneel spreken de leden en bezoekers aan, mocht er net even minder scherp met de coronamaatregelen omgegaan worden. 

"Dit wordt goed opgepakt en zo borgen we met z'n allen een gezellig, maar toch een veilig toernooi! Voor de rest geldt: gezond verstand gebruiken is op dit moment het beste vaccin wat er beschikbaar is", zegt Ruud Kortlever van LTV Vianen.

Open dag
Alert op de genoemde protocollen blijven ze bij LTV Vianen natuurlijk ook als ze zondag 13 september een open dag houden op het tennispark in Vianen. Tussen 12:30 en 14:30 uur kunnen geïnteresseerden, jong èn oud, vrij inlopen, aanmelden is niet nodig.

Hoofdtrainer Michiel Vinkenburg zal een gratis training verzorgen. En speciaal voor nieuwe leden is er een speciale aanbieding: twee maanden proeflidmaatschap en drie tennislessen voor maar 35 euro. 

"Trek je sportieve outfit aan, wij zorgen voor de rest", lacht Ruud Kortlever, die trots vermeld dat LTV Vianen dit jaar al 110 nieuwe leden mocht verwelkomen.

Competitie
En alsof al die activiteiten nog niet genoeg zijn, wordt in september en oktober ook de KNLTB competitie gehouden.

"Voor veel tennissers is deze competitie het hoogtepunt van het jaar. In zeven speeldagen wordt als team tegen andere verenigingen gespeeld. Er doen maar liefst dertig teams mee vanuit LTV Vianen."

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier