Foto:

Winst voor VIKO na 26 weken gedwongen rust

  •   keer gelezen

VIANEN • Na precies 26 weken stonden de korfballers van VIKO 1 zaterdag eindelijk weer in het veld voor de start van de competitie 2020/2021 in de eerste klasse. Er werd met 14-12 gewonnen van Nova 1 uit Bilthoven.


Er is wel het één en ander veranderd sinds de laatste wedstrijd op 7 maart. Zo hebben de coaches van vorig jaar, Rob Siemer en Maik van Kouterik, afscheid genomen. John van Duuren uit Amsterdam en Desiree van Zoolingen uit Maarssen hebben het stokje overgenomen. Ook zijn Vikash Missier en Linsey van Mourik, na een kort uitstapje, weer terug in de selectie van de rood-witten. Marcel Heinen heeft last van een hardnekkig knieblessure en blijft tot de zaalcompetitie aan de kant. 

Geconcentreerd
VIKO startte de wedstrijd goed en geconcentreerd en liep in de eerste helft rustig uit naar een 7-3 voorsprong. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kwam Nova terug. De spelers wisten de marge naar 2 punten terug te brengen. Ruststand: 7-5. In de tweede helft kwam een strijdvaardige Nova het veld in en scoorde meteen de aansluiting, 7-6. De ploeg uit Bilthoven begon er weer in te geloven en VIKO moest knokken voor elk puntje. De strijd ging in de tweede helft gelijk op, waarbij VIKO wel steeds de voorsprong hield. Halverwege de tweede helft, bij een 11-10 voorsprong van VIKO, ging Nova op zoek naar de gelijkmaker. Een spannende fase van de wedstrijd waarbij het alle kanten op kon gaan.

Belangrijke wissel
Coach John van Duuren handelde snel en bracht Rick Heijnen in de aanval. Dit werd een belangrijke wissel, want de invaller uit het tweede team deed wat van hem verwacht werd: scoren. Hiermee bracht hij de marge weer op twee. Nova probeerde wel alles om de aansluiting weer te forceren, maar VIKO liet zich niet meer verrassen, speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en zette een mooie 14-12 overwinning op het scorebord. De eerste twee belangrijke punten zijn binnen. Zaterdag speelt VIKO in Hoevelaken tegen Telstar, een oude bekende. Aanvang: 15:30 uur.

Doelpuntenmakers
Doelpuntenmakers voor VIKO: Jelmar van Zoolingen - 3, Aron Neijmeijer - 3, Thorven Oostrom - 3, Vikash Missier - 2, Annelies Visser - 1, Romy Houweling - 1, en Rick Heijnen - 1.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier