• Het werk van Nel Klein Kranenburg is te zien in Vianen.
• Het werk van Nel Klein Kranenburg is te zien in Vianen. (Foto: Walter Huisman)

Kunst kijken tijdens open atelier route Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Hoewel er de laatste maanden heel veel activiteiten en evenementen zijn afgelast, is er nu een evenement dat wel door gaat: de open atelier route Vianen.


Op zaterdag 26 en zondag 27 september zal de open atelier route Vianen gehouden worden. Op die dagen kunnen bezoekers van 12:00 tot 17:00 uur genieten van kunst in de breedste zin van het woord. 

Ongeveer twintig enthousiaste kunstenaars stellen hun ateliers open en laten met veel plezier zien wat zij maken. Schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden, keramiek, er valt veel moois te zien en eventueel aan te kopen. In de burgerzaal van het gemeentehuis in Vianen is een centrale expositie ingericht met van iedere kunstenaar één werk, zodat kunstliefhebbers een keuze kunnen maken welke ateliers zij willen bezoeken.

Op diverse locaties, onder andere bij het museum in Vianen, diverse restaurants en winkels in Vianen en op 26 en 27 september bij de kunstenaars en de Burgerzaal in Vianen, liggen er brochures klaar waarin uitgebreidere informatie te vinden is over de route, bezoekadressen en werken van de kunstenaars. Deze informatie ook te vinden op de website

De deelnemende ateliers zijn herkenbaar aan de gele vlaggen. Uiteraard respecteert de organisatie de coronavoorschriften van de overheid en wordt bezoekers gevraagd dat ook te doen.

Gevarieerd
Open Atelier Vianen bestaat nu ongeveer 15 jaar en heeft een gevarieerde groep leden. Het materiaalgebruik is divers. Naast het schilderen in olie of acryl en het werken in aquarel is er non- figuratief werk en passen de leden glas, metaal en textiel toe of boetseren en beeldhouwen in marmer of andere steensoorten.

Het werk is soms uitbundig van kleur en vorm, soms ingetogen en eenvoudig. 

Tijdens de route is gekozen voor een grote variatie zodat eenieder iets van zijn of haar gading kan vinden.

Kunstenaars die in de toekomst ook mee willen doen aan de open atelier route of andere expositie kunnen vrijblijvend informatie opvragen via openateliervianen@gmail.com.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier