Verhalen in alle talen in de Bibliotheek Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Van 7 tot en met 13 september is het de Week van Lezen en Schrijven (voorheen de Week van de Alfabetisering), waarin door heel het land aandacht wordt gevraagd voor de aanpak van laaggeletterdheid.


De Bibliotheek Lek & IJssel doet mee met verschillende activiteiten, voor ouders en jonge kinderen, én voor professionals.

De maatschappij is heel erg gericht op taal. Voor wie moeite heeft met lezen en schrijven is het lastig om zelfstandig mee te doen. Voldoende taalontwikkeling bij jonge kinderen is dus van levensbelang voor later. Voorlezen speelt daarbij een belangrijke rol, maar ook verhalen vertellen en samen praten.

Verhalen in alle talen
Voorlezen kan in alle talen. Op dinsdag 8 september van 15:30 tot 16:30 uur wordt er voorgelezen in het Turks, Arabisch, Engels en Nederlands. Daarna worden er een paar taalspelletjes gedaan. Alle kinderen van 3 tot 6 jaar met hun ouders zijn welkom.

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Wie wint de iPad?
Voorafgaand aan Verhalen in alle talen is de prijsuitreiking van Zomerlezen met Bip. Kinderen in de leeftijd tot en met 8 jaar hebben deze zomer stempels gespaard in hun Bip-paspoort door boeken te lezen en (taal)activiteiten te doen.

Alle kinderen die hun stempelkaart hebben ingeleverd, maken kans op een iPad of één van de twee boekenpakketten. 

Stempelkaarten kunnen tot 4 september worden ingeleverd bij de Bibliotheek.

Brievenwasserette
In de Week van Lezen en Schrijven houdt de bibliotheek, als partner van Taalhuis Lekstroom, ook een Brievenwasserette op donderdag 10 september.

De Brievenwasserette is een workshop op uitnodiging waarin officiële brieven van organisaties met hulp van schrijfcoaches en taalleerders worden herschreven in begrijpelijke taal. 

Voor meer informatie over de Brievenwasserette kan contact worden opgenomen met Sandra Dhondt: sandradhondt@bibliotheeklekijssel.nl of 06-30560424.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier