• Noa doneert haar lange haar aan Stichting Haarwensen.
• Noa doneert haar lange haar aan Stichting Haarwensen.

De haren eraf! Een steentje bijdragen tegen kanker

  •   keer gelezen

VIANEN • ‘Samen tegen kanker’. Zo luidde de actie die de 9-jarige Noa Richardson begon nadat een buurvrouw door chemotherapie al haar haar verloor.


De buurvrouw vertelde hoe gelukkig ze is met de mooie pruik die dankzij haardonatie is gemaakt. Voor Noa was de keuze toen al snel gemaakt: haar eigen lange blonde haren moesten worden gebruikt voor een pruik voor iemand die door kanker het haar zou verliezen.

“We zijn zo ontzettend trots op Noa, want vanaf kleins af aan zegt ze dat ze net zulk lang haar wil als Rapunzel, dus het is heel wat voor haar”, aldus Noa’s moeder.

Sponsoractie
Naast haar haren die naar Stichting Haarwensen gaan, is Noa een sponsoractie gestart voor KiKa, de stichting die behandelingen tegen kinderkanker financiert. “Binnen een dag had ik al 400 euro”, zegt Noa vol trots. Ze was ontzettend verrast door alle lieve berichten van mensen, ook uit onverwachte hoek, die haar actie wilden sponsoren.

Afgelopen donderdag ging de schaar in de lange haren van Noa. “Wij vinden het ook zo mooi dat Noa dit doet,” aldus de kapsters van Equipe Hairstyling, waar Noa al jarenlang met de rest van het gezin komt. “En we hebben haar natuurlijk ook gesponsord.” Er werd van de knipbeurt dan ook een bijzonder moment gemaakt.

“Als ik iemand die ziek is blij kan maken met mijn haar, dan doe ik dat. Mijn haren groeien toch weer aan.” En zo was het voor Noa een uitgemaakte zaak. Ze hoopt dat vele andere kinderen haar voorbeeld volgen.

Meer informatie: www.haarwensen.nl.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier