• De vlaggen worden gehesen.
• De vlaggen worden gehesen. (Foto: Dick Aanen)

Samenwerkende partijen hijsen vlag bij versterking Lekdijk

  •   keer gelezen

VIANEN • Op de Lekdijk ter hoogte van wijk de Hagen werden dinsdagmiddag vijf vlaggen gehesen van partijen die betrokken zijn bij de dijkversterking. Het gaat om het dijktracject tussen de uitmonding van het Merwedekanaal en de A27 ten noorden van Vianen. 


Heemraad Hennie Roorda van waterschap Rivierenschap werd omringd door bestuurders, directie en projectteamleden van het Hoogwaterschermingsprogramma, provincie Utrecht, gemeente Vijfheerenlanden en aannemer GMD Waterveiligheid & Constructie. Voor waterschap Rivierenland is dit het eerste project dat in uitvoering gaat volgens de nieuwe regels. 

Om de dijk te beschermen tegen piping (als er water met zand onder de dijk door stroomt) plaatst het waterschap een damwand aan de binnenkant van de dijk. Door deze wand te verankeren zorgt deze ook voor een stabielere dijk.

Voor het deel aan het Merwedekanaal maakt de aannemer een kistdam, zodat woningbouw hiernaast mogelijk is. Een kistdam bestaat uit twee stalen damwanden die door middel van ankers aan elkaar gekoppeld zijn. Het eerste deel is naar verwachting eind dit jaar afgerond en het tweede deel rond april 2021.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier