Foto: Stockfoto

Online bijeenkomsten voor vrijwilligers

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Stichting Samen Doen van de gemeente Vijfheerenlanden en MEE organiseren eind augustus en in september weer meerdere online bijeenkomsten, speciaal voor vrijwilligers.


Er komen verschillende thema's aan bod. In een veilige omgeving wordt kort een stukje theorie behandeld en gaan de deelnemers in gesprek over de praktijk.

Op dinsdag 25 augustus is de start met het thema talenten. Van 10.00 tot 11.00 uur gaat het over de veranderingen in de afgelopen tijd in de samenleving. "Ons leven is niet meer zoals het was", schrijven Samen Doen en MEE in en flyer over de bijeenkomsten. "Samen gaan we aan de slag om na te denken over wat deze periode ons gebracht heeft.''

Op woensdag 2 september van 10.00 tot 11.00 uur staat het thema 'Wat is uw Cirkel van Invloed?' centraal.

De bijeenkomst op dinsdag 8 september, ook weer van 10.00 tot 11.00 uur, gaat over eenzaamheid. "De afstand tussen mensen was letterlijk groot', schrijven MEE en Samen Doen over deze bijeenkomst. "Ook binnen uw vrijwilligerswerk kan eenzaamheid een belangrijk thema zijn. Ontmoet u weleens iemand die (mogelijk) eenzaam is? Hoe kunt u hierover in gesprek gaan? Hoe kunt u iemand helpen om sociale contacten uit te breiden?"

Op maandag 14 september van 10.00 tot 11.00 uur wordt het thema wederkerigheid besproken. Nog meer dan anders werden mensen in deze corona-crisis afhankelijk van anderen. Maar om hulp vragen is nog niet zo gemakkelijk. Als vrijwiliger kan men merken dat de ander zich bezwaard voelt om iets te vragen. Mensen kunnen het gevoel hebben iets terug te moeten doen. Hoe gaat een vrijwilliger hiermee om? Dat wordt in deze bijeenkomst besproken.

Aanmelden kan bij Marianne Kats via mkats@samendoen.expert of 06-19363190.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier