04-06-2019 NED: Nationale Diabetes Challenge, Nijeveen
Diverse gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en fysiotherapie praktijken zijn met ondersteuning van de BvdGF gestart met een lokale wandel challenge. De grote finale vindt plaats op 29 september in het Zuiderpark Den Haag
04-06-2019 NED: Nationale Diabetes Challenge, Nijeveen Diverse gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en fysiotherapie praktijken zijn met ondersteuning van de BvdGF gestart met een lokale wandel challenge. De grote finale vindt plaats op 29 september in het Zuiderpark Den Haag (Foto: Ronald Hoogendoorn)

Nationale Diabetes Challenge Light 2020

  •   63 keer gelezen

VIANEN • Ook dit jaar doet ReNa Wandelsport in samenwerking met diverse zorgverleners mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf woensdag 2 september a.s. wandelen zij elke week, ongeveer 10 weken lang, samen met een groep deelnemers in Vianen.

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 passen ze de editie van 2020 aan. Ze starten dit jaar in september en sluiten de wandelingen af op zaterdag 14 november. Dan is het ook wereld diabetesdag. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor ieders gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met als zonder diabetes. "Bewegen is namelijk goed voor iedereen", zegt initiatiefnemer René Nagtegaal.


Start
Op woensdag 1 september is de eerste wandeling gepland om 19.00 uur vanaf Sportcentrum Helsdingen. Er wordt rekening met gehouden met individuele wandelniveau. Het is daarom geen probleem als deelnemers (nog) niet zo ver kunnen lopen. Op zaterdag 14 november wordt het programma feestelijk afgesloten. Voor de gezondheid van de deelnemers worden de RIVM-richtlijnen aangehouden. Er wordt gewandeld op 1,5 meter afstand van elkaar.

Iedereen die interesse heeft is welkom. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@renawandelsport.nl, of te bellen naar René Nagtegaal, 06-52457299.


Voor inschrijving en meer informatie kan men ook terecht op de website:
www.nationalediabeteschallenge.nl/vijfheerenlandenbeweegt

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }