• Thomas Meijwaard geeft deze zomer een interactieve vuurtheatershow voor jong en oud.
• Thomas Meijwaard geeft deze zomer een interactieve vuurtheatershow voor jong en oud. (Foto: Rene Gesink)

Oud-Vianees start interactieve vuurtheatershow

  •   keer gelezen

VIANEN • Je moet wel gek in je hoofd zijn om vuur te gaan spuwen. Dat dacht oud-Vianees Thomas Meijwaard (38) altijd. Inmiddels is hij al bijna tien jaar vuurspuwer en sinds enkele jaren ook vuurstuntman. Hij is de man achter het VuurGilde, de wereldrecordpoging vuurspuwen van Fierce360.nl en het nieuwe vuurtheater 'Samen is leuker dan alleen'.

De magie van vuur heeft Thomas stevig in zijn greep. Hij heeft met zijn VuurGilde al meer dan duizend vuurspuwers opgeleid en draait zijn hand niet om voor een grote vlam. Hij hult zich met plezier in een stuntpak en laat zichzelf in de fik steken. 

"Vuurspuwen is in het begin heel spannend. Je hebt veel respect voor het vuur. Uiteindelijk komt de routine. Dat is het grootste gevaar. Het wordt saai, je verliest je focus, en dan gaat het fout en raak je je wenkbrauwen kwijt of hebt een ander ongeluk. Daarom stoppen veel vuurspuwers na een jaar of drie." 

Thomas heeft deze valkuil ook ervaren. In plaats van te stoppen, ging hij een stap verder: hij is vuurstuntman geworden.

Nieuwe show
Al zijn ervaring gebruikt Thomas voor de nieuwe vuurtheatershow 'Samen in leuker dan alleen', die hij sinds begin juli samen met Magisch Verhaal geeft. Het is interactief vuurtheater met vuurspuwen en vuurstunts, voor kinderen van 6 tot 13 jaar. De show zit vol met goocheltrucs, grappen en grollen.  

"We strijden om de populariteit bij het publiek. We willen beiden de leukste, grappigste en beste zijn. We strijden tegen elkaar, maar uiteindelijk gaan we samenwerken. Moraal is dat het veel leuker is om samen een vlam te blazen. Zo vertel ik eigenlijk mijn hele bezieling en ervaring in één verhaal. We doen sensationele stunts, die voor kinderen en volwassenen fantastisch zijn. Alles is honderd procent veilig, in tien jaar werken met vuur heb ik nog nooit een ongeluk gehad."

‘Samen is leuker dan alleen’ wordt gespeeld op 10 augustus in Beusichem, op 11 augustus in Uithoorn, op 16 en 30 augustus in Leusden. Tickets: www.samenisleukerdanalleen.nl

Lees het volledige interview met Thomas in Het Kontakt.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }