• Vol trots toont wethouder Cees Taal de beide ontwerpen.
• Vol trots toont wethouder Cees Taal de beide ontwerpen. (Foto: Dick Aanen)

Wat is het mooiste plan voor speelplek bij Put Middelwaard?

  •   keer gelezen

VIANEN • Bij de Put Middelwaard in de Lekuiterwaarden van Vianen komt een avontuurlijke speelplaats voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar en enkele faciliteiten voor jongeren vanaf 12 jaar. Bewoners en bezoekers kunnen voor 5 september een enquête invullen waarin ze een keuze kunnen maken uit twee alternatieve ontwerpen


Beide ontwerpen werden donderdagmorgen gepresenteerd door wethouder Cees Taal. Hij deed dat op een groot bord dat is geplaatst op de grote speelweide. 

In april 2019 is er een brainstormavond geweest over de ontwikkelingen van Put Middelwaard. Maar liefst 120 inwoners hebben hun mening gegeven. Op basis van de brainstormsessie en een enquête is besloten om minimale ontwikkeling bij Put Middelwaard toe te laten die bijdraagt aan het behoud van natuurbeleving, comfortabel recreëren en aansluit op de gebruikers van het gebied. Eén van die ontwikkelingen is het plaatsen van speeltoestellen voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar en enkele faciliteiten voor jongeren vanaf 12 jaar.

Beide ontwerpen zijn onderverdeeld in Fantasiespel, een Balansparcours en Ontmoeten. De toestellen worden vervaardigd van het grillige Robinia-hardhout dat met zijn natuurlijke uitstraling perfect past in deze omgeving. Uitzonderingen zijn de veerelementen in beide ontwerpen. Deze worden gemaakt van gecoat metaal en een kunststof bovenlichaam.

Fantasiespel
Bij ontwerp 1 komt er voor de allerkleinste kinderen halverwege het grasveld, tussen het water en de parkeerplaats, een Piratenboot. Deze boot, waarop geklommen en geklauterd kan worden, is tevens een zandbak. Door middel van een katrol, met daar aan vast een zandemmertje, kan zand op het achterdek getakeld worden. 

Ontwerp 2 speelt zich af rond speelschip De Punten. Op deze boot krijgt de fantasie vrij baan. Aan de mast op het voordek bevindt zich het stuurwiel van het schip en kunnen kinderen alle woeste zeeën bevaren. 

Balansparcours
Het Balansparcours is bedoeld voor de avontuurlijke kinderen. Via makkelijke en uitdagende onderdelen kunnen de kinderen bij ontwerp 1 proberen om vanaf de kant, door het water, weer met droge voeten op de oever te komen. 

Bij het andere ontwerp kunnen kinderen, al balancerend, klimmend en klauterend, oneindig veel rondjes maken zonder de grond van de wal of het water uit de Put te raken. De route begint bij de Uitkijktoren.

Ontmoeten
Voor de ‘oudere’ jeugd wordt een plek gecreëerd om elkaar te ontmoeten. De Pergola is een Robinia-houten frame. Aan de bovenkant hangen touwen van staaldraad met daaraan zeven zitjes op verschillende hoogtes en kris kras door elkaar. Een perfecte plek om te ontmoeten en te chillen.

Tot 5 september kan de enquête worden ingevuld via de website www.vijfheerenlanden.nl/middelwaard.. Op het bord bij de Middelwaard bevindt zich ook een QR-code die verwijst naar de website. 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier