Hagestein heeft nu drie buurt AED's

  •   keer gelezen

HAGESTEIN • Half mei is Hagestein Vitaal gestart met het inzamelen van geld voor buurt AED’s. Deze actie wordt geïnitieerd door Philips en de Hartstichting via buurtAED.nl. Het doel was om in totaal drie buurt AED’s bij elkaar te krijgen.


Door de vele donatie’s van onder andere de inwoners is dit gelukt. Hier zijn de gemeente Vijfheerenlanden en Hagestein Vitaal ontzettend trots op.

Hagestein Vitaal wil alle donateurs, de eigenaren van de locaties waar de AED’s komen te hangen en de monteurs/ installateurs bedanken voor hun bijdragen aan dit mooie resultaat.

Namens gemeente Vijfheerenlanden heeft wethouder Maks van Middelkoop donderdag 23 juli de eerste AED bij het dorpshuis 'officieel' in werking gesteld. 

Maks: "Ik wil Hagestein Vitaal bedanken voor het nemen van dit mooie initiatief. Hagestein is hierdoor weer een stukje vitaler geworden."

De AED’s komen op de volgende locaties:
• Nijensteinseweg 2A: Familie de Pijper, aan het bedrijfspand;
• Bongerd 4: dorpshuis de Biezen, bij de ingang van de praktijkruimte/ ontmoetingsruimte;
• Achterweg 57: Firma Chr. De Leeuw, aan het bedrijfspand.

Hoe werkt het reanimatie oproepsysteem?
Bij een hartstilstand moet altijd direct 112 gebeld worden. Het reanimatie oproepsysteem HartslagNu stuurt dan direct burgerhulpverleners uit de buurt om het slachtoffer te helpen. Zij kunnen er met de AED binnen de belangrijke eerste zes minuten zijn, als de ambulance vaak nog onderweg is.

Daarom zijn overal aangemelde AED's nodig om meer levens te kunnen redden.

Burgerhulpverleners zijn aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in hun buurt, krijgen zij van HartslagNu een oproep op hun mobiel om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen.

In Hagestein zijn er op dit moment 29 burgerhulpverleners aangemeld. Aanmelden kan natuurlijk altijd bij HartslagNu.

Niet in het bezit van een AED certificaat, maar wel graag de cursus graag volgen? Aanmelden hiervoor kan bij hagesteinvitaal@gmail.com. Er wordt contact opgenomen als er een cursus van start gaat.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier