Joep en Mira stoppen met Dorpshuis de Biezen in Hagestein

  •   2053 keer gelezen

HAGESTEIN • Joep van Putten en Mira van der Wal, de pachters van Dorpshuis de Biezen, hebben helaas de handdoek in de ring moeten gooien en stoppen als uitbaters het Dorpshuis in Hagestein.

Drie jaar geleden trokken ze met veel enthousiasme in het dorpshuis van Hagestein en kwam voor hen een droom uit. Al snel was er veel leven in het dorpshuis; feesten werden georganiseerd, waarbij Joep en Mira de catering voor hun rekening namen. 

Vergaderingen, babyshowers, kleine en grote verjaardagen en condoleances, alles werd tot in de puntjes verzorgd. Zelfs complete buffetten op locatie behoorden tot de mogelijkheden.  

Met pijn in het hart vertellen Joep en Mira dat ze door de maatregelen rondom COVID-19 genoodzaakt zijn te stoppen met het Dorpshuis. De gedwongen sluiting van de afgelopen maanden, de huidige coronaregels en de anderhalve meter samenleving hebben te veel impact op hun voortbestaan. 

Frisse moed
“In de periode dat Dorpshuis de Biezen gesloten was hebben we van alles geprobeerd. We zijn meteen omgeschakeld naar wat nog wél mogelijk was en boden bijvoorbeeld afhaalmaaltijden aan. Toen we weer open mochten gingen Mira en ik er met frisse moed tegenaan. We hadden er zin in en zijn iedereen die ons een hart onder de riem kwam steken dan ook heel dankbaar. Helaas is het niet genoeg om het grote deel van onze omzet, de feesten en partijen, de catering en de buffetten, op te vangen. Ondanks de bereidheid en coulance van het stichtingsbestuur, die wij daar ook dankbaar voor zijn, is het financieel niet vol te houden.”

De pachters kijken terug op een geweldige tijd en bedanken alle gasten die er in de afgelopen drie jaar voor hun zijn geweest. 

“Afscheid nemen doet pijn. Zeker omdat we voor de crisis zagen hoe al onze inspanningen steeds meer zorgden voor een bruisend middelpunt in Hagestein. Misschien liggen er in de toekomst weer kansen voor ons.” 

Voor nu gaan Joep en Mira weer voor een werkgever aan de slag. 

Per 1 augustus zal het stichtingsbestuur ervoor zorgen dat het dorpshuis geopend blijft. Er wordt gezocht naar een nieuwe pachter die deze prachtige uitdaging aan wil gaan.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }