Sim only onbeperkt internet populair sinds corona-pandemie [ingezonden mededeling]
Foto: Stockfoto123RF
ingezonden mededeling

Sim only onbeperkt internet populair sinds corona-pandemie

  •   keer gelezen

Sim only onbeperkt internet is sinds de corona pandemie in populariteit gestegen, zo blijkt uit website cijfers van sim only vergelijkingswebsite simonlycheck.nl.


De vraag naar onbeperkt mobiel internet abonnementen is met 35% gestegen. Een stijging wat zich de komende maanden waarschijnlijk gaat doorzetten gezien de situatie.

Toename in dataverbruik
Het is niet opmerkelijk dat de vraag naar sim only onbeperkt internet is toegenomen. Het gebruik van mobiele telefoons is toegenomen, zo ook het verbruiken van mobiele data onder Nederlandse consumenten de afgelopen jaren.

Het verbruik ligt nu per persoon gemiddeld op 3,5GB per maand.

Onbeperkt internet sim only abonnementen populair!
De dataverbruik zou voor bepaalde groepen alleen maar gaan toenemen gezien de gevolgen van de corona pandemie. Zo ook voor consumenten die niet altijd een vast internetabonnement hebben. Groepen zoals studenten en mensen met een kantoorbaan die ook buitenshuis werken zijn hier voorbeelden van.

De populariteit van een sim only onbeperkt internet abonnement is vooral toe te kennen aan deze groep, gezien het feit dat deze groep meer gebruik maken van data om te kunnen studeren en werken.

Gebruik van onbeperkt internet
Vanaf begin maart zijn de eerste lock-down maatregelen in werking getreden. Dit heeft er toe geleid dat mensen vanuit huis werken of studeren.

‘Thuis werken’ is echter een breder begrip geworden. Men werkt niet uit alleen thuis, maar ook buitenshuis. Men werkt op afstand, waarbij de locatie niet uitmaakt. Het gebruik van onbeperkt mobiel internet faciliteert dit voor consumenten die op een externe locatie werken of bijvoorbeeld buitenshuis gaan studeren.

Hierbij worden steeds vaker hotspots d.m.v. een smartphone of mifi router gebruikt. Het gebruik van een hotspot of wifi-hotspot kan meerdere apparaten voorzien van een werkend internetverbinding. Zo wordt het mogelijk ook op een externe locatie te werken, bijvoorbeeld bij een zakenpartner, in het park of langs het strand.

Ook prepaid onbeperkt internet populair
Prepaid internet is ook in populariteit toegenomen. Prepaidsimkaarten.nl, de grootste leverancier van prepaid simkaarten in Nederland liet weten dat er onder consumenten steeds vaker een prepaid databundel of een onbeperkt data bundels werd afgesloten de afgelopen drie maanden. Met dit prepaid internet bundel kunnen prepaid simkaart houders gebruik maken van onbeperkt prepaid internet voor een maand.

Ook de verkoop van data simkaarten, die speciaal zijn gemaakt om mee te internetten, zijn toegenomen. Deze simkaarten zijn populair onder zakelijke klanten en vakantiegangers.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier