Drive-in diploma uitreiking bij Oosterlicht College in Vianen [fotoreportage]
Foto: Aangeleverd
fotoreportage

Drive-in diploma uitreiking bij Oosterlicht College in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Het Oosterlicht College Vianen heeft woensdag 1 juli een drive-in diploma-uitreiking gehouden op het parkeerdek van de Makro. 


In vijf shifts waren alle geslaagde examenleerlingen met één auto aanwezig om hun diploma op te halen. Dit alles was via een livestream te volgen op YouTube en in de auto te beluisteren op een aparte radiofrequentie. 

Na een zeer regenachtige morgen, waarin alle voorbereidingen getroffen werden, was het om 14:00 uur eindelijk zover. De lucht klaarde gelukkig op, de zon brak zelfs door en de eerste auto’s kwamen het parkeerdek van de Makro oprijden. Ze werden netjes door leraren naar verschillende vakken begeleid. 

Auto’s met ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen stonden geparkeerd voor een groot scherm, geplaatst door Kraanbedrijf Nederhoff, waarop alles goed te volgen was. 

Na een warm welkom door Laurien Scheffers (directeur) en Arno Bergmans (afdelingsleider) begon het officiële gedeelte, het tekenen van de diploma’s. Iedere leerling werd naar voren geroepen en liep over een rode loper om vervolgens zijn of haar diploma te tekenen en de felicitaties van de mentor in ontvangst te nemen. Dit alles werd vastgelegd door een aantal medewerkers die daarvan foto’s maakten. 

Door de beperkte mogelijkheid om bij de diploma-uitreiking aanwezig te zijn, konden buitenstaanders dit allemaal volgen via een livestream op YouTube.

Filmpjes
Ook werd er nog een felicitatiefilmpje, gemaakt door de medewerkers van het Oosterlicht, vertoond en werd de diploma-uitreiking afgesloten met een filmpje van het VMBO-lied. Door de coronamaatregelen kon dit helaas niet live opgevoerd worden, alhoewel een aantal leraren toch spontaan mee zongen en dansten op gepaste afstand.

Bij het wegrijden werden alle leerlingen uitgezwaaid door de leraren. 

Nadat om 21:00 uur de laatste examenleerlingen hun diploma getekend hadden, kon iedereen moe maar voldaan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Ondanks alle beperkingen door corona is er toch een diploma-uitreiking neergezet die men niet snel zal vergeten. Dit alles was alleen mogelijk door de hulp van een aantal bedrijven en sponsoren. 

"Zonder de Makro hadden wij geen locatie, de firma Stardrift geen geluid en Duo-vision geen livestream op YouTube. We kijken terug op de zeer geslaagde drive-in diploma-uitreiking 2020", zo laat directeur Laurien Scheffers weten.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier