• Wethouder Zevenhuizen is blij met de extra lange opstelruimte op het kruispunt Westelijke Parallelweg/Bentz-Berg.
• Wethouder Zevenhuizen is blij met de extra lange opstelruimte op het kruispunt Westelijke Parallelweg/Bentz-Berg. (Foto: Gemeente Vijfheerenlanden)

Blik op de werkzaamheden rondom kruispunten in Vianen

  •   647 keer gelezen

VIANEN • Wethouder Huib Zevenhuizen van verkeer liet woensdag zien hoe het kruispunt van de Prins Bernhardstraat/ Bentz-Berg/ A2 bij Vianen wordt verbeterd.  

Tijdens de werkzaamheden bij de kruispunten, aan weerszijden van de A2, wordt aan de kant van de Prins Bernhardstraat de middenberm versmald. Hierdoor ontstaat ruimte om de opstelstrook voor verkeer dat rechtdoor wil te verlengen. Auto’s die richting de A2 willen kunnen hierdoor sneller invoegen op de rijbaan voor rechtsaf slaan. Dit bevordert de doorstroming.

Aan de zijde van de Westelijke Parallelweg krijgt het verkeer dat linksaf wil richting de wijk Amaliastein een langere rijstrook. Zo kan het verkeer dat rechtsaf wil richting A2 of Vianen centrum sneller doorstromen.

De werkzaamheden worden eind deze week afgerond.

Verkeersregelinstallatie
In oktober wordt de verkeersregelinstallatie aangepakt. Ook dit zal de doorstroming van het verkeer bevorderen.

Wethouder Zevenhuizen is blij met deze aanpak: "Als automobilist stond je vaak heel lang in de rij om naar de A2 te kunnen. Dat is frustrerend. Met deze maatregelen worden de rijrichtingen eerder gesplitst en krijgt het verkeer meer ruimte. Zo voorkomen we gaten in de doorstroming: je wilt rechtdoor, maar het verkeer dat rechtsaf wil, staat in de weg en je kunt er niet langs. Dat is nu verleden tijd."

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }