• Tennis is de perfecte sport om afstand te bewaren.
• Tennis is de perfecte sport om afstand te bewaren. (Foto: Aangeleverd)

LTV Vianen kan alweer een tijdje een balletje slaan

  •   158 keer gelezen

VIANEN • Ook het tennis stopte abrupt toen op 15 maart de 'intelligente lockdown werd aangekondigd.

Het tennispark van LTV Vianen sloot 15 maart de deuren, geheel volgens het landelijk beleid vanuit tennisbond KNLTB, maar 'al' op maandag 3 mei stonden de eerste leden van de vereniging op de baan om een balletje te slaan. 

"Gezien de omstandigheden was de sluiting het juiste besluit en dat werd door iedereen geaccepteerd. De periode die daarop volgde was zeer intensief voor het bestuur van LTV Vianen: protocollen maken, afstemmen met de gemeente Vijfheerenlanden en de leden informeren. Op maandag 3 mei mocht de jeugd tot en met 18 jaar weer tennissen. En vanaf 11 mei konden de senioren, oftewel leden van 18 jaar en ouder, weer tennissen. Alles wel onder voorwaarden natuurlijk," vertelt Ruud Kortlever namens LTV Vianen. 

"Er mochten slechts twee personen op een baan, het clubhuis en de kleedkamers waren nog dicht, en mensen mochten niet op het blijven hangen. Maar iedereen was dolblij om weer een bal te kunnen slaan!"

Afstand
Tennis is bij uitstek een perfecte sport om afstand te bewaren: je speelt op een groot veld, er zit een net tussen.

"Iedereen had begrip voor de sluiting: dat is overmacht en er zijn simpelweg belangrijkere zaken dan tennissen. Wat wel leefde in de tenniswereld is dat tennis juist een sport is die goed te beoefenen is gezien de coronamaatregelen. Dat bleek ook: tennis was de eerste grote sport die weer mocht opstarten."

"Als vereniging waren we dan ook supertrots dat we een 'go' kregen van de gemeente om weer open te gaan nadat onze protocollen waren goedgekeurd. De leden houden zich hier ook aan, omdat we, zeker in het begin, een voorbeeldfunctie en privilege hebben naar de buitenwereld."

Hoewel het tennisracket dus bijna twee maanden in de kast moest blijven, werd er bij LTV Vianen niet stil gezeten. 

"Het reguliere onderhoud kon gewoon doorgaan, maar er zijn nog extra klussen opgepakt. Zo is de vloer van ons clubhuis helemaal schoongemaakt en weer teruggeplaatst. Verder zijn we vooral achter de schermen aan de slag gegaan met onze nieuwe LED verlichting op de smashcourt banen en energiebesparende ideeën uitgewerkt." 

Daarnaast werd er ook gewerkt aan de contacten met de leden, tijdens de periode dat er niet gesport mocht worden èn er werd nagedacht over mogelijkheden om, als de tennis weer opstartte, dit zo veilig mogelijk te laten gebeuren. 

"Er is vol ingezet om een LTV Vianen clubapp, met KNLTB software, te lanceren. Hiermee kan het bestuur op een eenvoudige manier korte berichten sturen. Het grootste voordeel is echter dat leden hiermee een baan kunnen reserveren, wat het meteen 'coronaproof' maakt. Gegarandeerd tennissen en we kunnen de bezetting goed monitoren."

Solidariteit
De groeiende vereniging heeft financieel natuurlijk ook de gevolgen van de coronamaatregelen gevoeld, maar grote zorgen zijn er niet.

"De contributie voor 2020 is betaald door de leden, daarin is iedereen solidair. Ook zijn wij solidair met onze sponsoren waar dat kan en nodig blijkt te zijn, we doen dit namelijk met z’n allen. De tennislessen konden natuurlijk niet doorgaan: onzekere tijden dus voor onze tennisschool BTA. De grootste klap was misschien wel voor onze nieuwe pachter, Ron Bunders, die 1 januari 2020 is gestart om de horeca te runnen op onze vereniging. We zijn dan ook ongelofelijk blij dat het clubhuis 1 juni weer open mocht zodat de leden weer kunnen genieten van een hapje en een drankje."

Hoewel LTV Vianen met een positieve houding door de coronacrisis probeert te komen, zijn er natuurlijk dingen die anders gaan en waar wel even met weemoed aan gedacht wordt. Zo is de voorjaarscompetitie uitgesteld, en gaat het jaarlijkse open toernooi niet door. 

"Voor wedstrijdtennissers is de voorjaarscompetitie HET evenement in het tennisjaar. Het start in april en eindigt begin juni. Deze competitie is verschoven naar september. Ook ons jaarlijkse open toernooi, dat op 27 juni zou starten, is afgeblazen. Sowieso KNLTB beleid, maar het is momenteel nog niet verantwoord om grote groepen tennissers van andere verenigingen te ontvangen. Begin september organiseren we onze interne clubkampioenschappen, we hebben veel ruimte op ons park dus we denken dat dat moet kunnen binnen de anderhalve meter regel."

LTV Vianen is groeiende, er komen momenteel één à twee leden per dag erbij. Er is ook een flyer ontwikkeld die begin juli rondgebracht gaat worden in Vianen. Daarnaast is er een speciale actie: tot en met 31 december 35 procent korting op het lidmaatschap. Kijk voor meer informatie op www.ltv-vianen.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }