• De buurtsportcoaches brachten de boeken rond in Vianen.
• De buurtsportcoaches brachten de boeken rond in Vianen. (Foto: Aangeleverd)

Beweeg- & Doe boek voor ouderen in Vianen

  •   163 keer gelezen

VIANEN • Voldoende bewegen in deze tijden kan een extra uitdaging zijn, ook voor ouderen. Om hen hierbij te ondersteunen is het Beweeg & Doe boek ontwikkeld door Team Sportservice. Vol met leuke beweegadviezen op verschillende niveaus, gezonde recepten, een woordzoeker etcetera.

Buurtsportcoaches Maartje van Rossem en Esmée Schweertman van Team Sportservice hebben inmiddels op diverse wooncentra de boekjes verspreid, zoals bij het woonzorgcentrum Hof van Batenstein.

De buurtsportcoaches voor 60-plussers zetten zich ook in deze tijd in om de ouderen in de gemeente Vianen in beweging te houden. In deze bijzondere tijd zijn helaas veel beweegmomenten, lessen bij de vereniging of uitstapjes weggevallen. Met online beweegfilmpjes via Facebook en balkon beweeglessen proberen de buurtsportcoaches deze doelgroep toch in beweging te houden. 

Het Beweeg- & Doe boek voor ouderen, dat door Team Sportservice Provincie Utrecht is ontwikkeld, is een mooie aanvulling op deze activiteiten.

Op de locatie Hof van Batenstein werd het boekje enthousiast ontvangen door Fransje Droog, manager van Zorg en Welzijn. Zij wilde dit cadeautje maar al te graag verspreiden onder de bewoners.

Het Hof van Batenstein is een modern centrum voor wonen, zorg en welzijn. Er zijn hier 135 (zorg) appartementen en vijftig studio’s.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }