• V.l.n.r. Joke en Bert den Hartog, Gert Kooijman en Klaas van Ooijen.
• V.l.n.r. Joke en Bert den Hartog, Gert Kooijman en Klaas van Ooijen. (Foto: Dick Aanen)

Klaas van Ooijen schenkt afscheidsgiften aan Voedselbank

  •   299 keer gelezen

vianen • Bij zijn afscheid als directielid van de Kooijman Groep heeft Klaas van Ooijen een cheque van 1900 euro geschonken aan de Voedselbank Vianen. Het bedrag werd bijeen gebracht door de gasten die aanwezig waren tijdens zijn afscheidsreceptie.

Afgelopen vrijdag werd de cheque in de showroom van Kooijman Vianen overhandigd aan Voedselbank-coördinator Joke den Hartog en haar echtgenote Bert. "Zeker in deze tijd kan de Voedselbank wel een extra steuntje in de rug gebruiken", aldus Van Ooijen, die binnenkort emigreert naar het Spaanse plaatsje Real ten zuidwesten van Valencia. Joke den Hartog was zeer verrast met het gulle gebaar. 

"Normaal gesproken kopen wij geen voedsel, maar maken wij enkel gebruik van overschotten. Maar in deze corona-periode zijn er bijna geen overschotten. We krijgen heel weinig vlees en melk. Die producten hebben we momenteel hard nodig." 

Momenteel maken ongeveer veertig (vaak grote) gezinnen gebruik van de diensten van de Voedselbank. "De toestroom van nieuwe gebruikers is kleiner dan waar we aan het begin van de corona-periode van uit gingen. Veel zzp'ers zijn doorzetters, die houden het ondanks de moeilijke periode zo lang mogelijk vol. Maar de grote klap moet nog komen."

Automatisering
Van Ooijen begon zijn carrière bij Kooijman in 1985 als boekhouder. In dat jaar werd hem gevraagd of hij zich wilde verdiepen in automatisering, dat toen binnen de autobranche absoluut in de kinderschoenen stond. Mede door de inzet van Van Ooijen werd deze nieuwe tak opgezet. Van Ooijen vormde een hecht team met directeur Gert Kooijman.

In 1995 werd Van Ooijen directielid van KV Invest B.V., een dealerholding van Toyota dealerbedrijven, Kia dealerbedrijven, bergingsbedrijven en brandstofverkooppunten, een schadeherstelbedrijf en een eigen leasebedrijf. Hij was eindverantwoordelijk voor alle back-office activiteiten zoals onder andere financiële administratie, personeelszaken, automatisering en maatschappelijk verantwoord ondernemen. V

Van Ooijen gaat nu in Spanje genieten van zijn vroegpensioen. "Het is altijd mijn wens geweest om 300 dagen per jaar buiten te ontbijten. Het eerste wat ik ga doen is Spaans leren, want tot nu toe ken ik alleen het woord 'Ola'."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }