Foto:

Transport met volgeladen megatruck naar Roemenië.

  •   keer gelezen

VIANEN • Op dinsdag 23 juni vertrok Stichting Contacten Roemenië-Vianen met een volgeladen truck met oplegger richting Roemenië. De goederen zijn donderdag 25 juni gelost bij projecten in Gilau en Cluj Napoca en op vrijdag 26 juni in de gemeente Reghin. Vianen heeft al jarenlang een vriendschapsband met deze gemeente. 


Er is weer een diversiteit aan goederen verzonden. Naast incontinentiemateriaal, dat in alle drie de steden wordt afgeleverd, zijn er in Cluj-Napoca medicijnen en sondevoeding afgeleverd. Deze keer zijn er ook voedselpakketten meegegaan omdat door de coronacrisis het in Roemenië voor veel ouderen erg moeilijk is en voedselhulp hard nodig is. 

Het laden van de vrachtwagen gebeurde 'corona-proof' (met 1,50 meter afstand, voldoende hygiëne) in warme omstandigheden onder leiding van magazijnmeester Dik Baars. Hij kreeg assistentie van de vaste groep vrijwilligers.. "Dankbaar is gebruik gemaakt van de heftruck die belangeloos door de fa. Deij uit Vianen ter beschikking is gesteld", zegt Sjaak van der Leij, voorzitter van stichting Contacten Roemenië-Vianen. 

Ondanks de zoektocht naar vervangende magazijnruimte blijft de stichting doorgaan met het inzamelen van goederen. Voor de vakantie zal er geen inzameling meer zijn.

Op zaterdag 29 augustus kunnen tussen 10:00-12:00 uur goederen worden gebracht naar de loods op Lange Dreef 22 in Hagestein. Op dit adres staat ook een bus waarin geld ter bestrijding van de transportkosten kan worden gedeponeerd. Het is ook mogelijk een bijdrage te storten op bankrekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v. Stichting Contacten Roemenië – Vianen. 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier