Foto: nl.123rf.com

Project 'Wandelen als medicijn' van start in Vianen

  •   598 keer gelezen

VIANEN • In juli gaat in Vianen het project 'Wandelen als medicijn' van start. Het is een initiatief van ReNa Wandelsport samen met huisartsenpraktijk Hoef en Haag, Fysio- en Oedeemtherapie De Hazelaar, diëtiste M. van Valkenhoef en pedicure Ria Bouwman. 

Ook andere andere huisartspraktijken, fysiotherapeuten en een praktijk voor podotherapie aangegeven mee te helpen om dit project tot een succes te maken.

Maandagavond 13 juli wordt begonnen met een wandelfit programma van 20 weken met een leuke afsluiting. De wandelingen starten om 19:00 uur vanaf Sportcentrum Helsdingen.

Gezonde leefstijl
De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met een chronische aandoening.

"Omdat bewegen voor iedereen goed is, zijn ook mensen die willen werken aan hun conditie welkom. Voor elke deelnemer zal er in overleg een persoonlijk plan gemaakt worden gemaakt in samenwerking met bijvoorbeeld huisarts en diëtiste. Waar nodig kunnen ook de andere partijen hierbij betrokken worden."

Naast het wandelen zal er ook veel aandacht besteed worden aan bijvoorbeeld voeding. Ook wordt gewerkt aan een gezonde leefstijl. Wandelen is goed voor hart- en bloedvaten, het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte, het ontspant, het verlaagt de kans op diabetes en verbetert de kwaliteit van slaap. 

Naast 'Wandelen als Medicijn' wordt ook gekeken naar andere wandelinitiatieven. "Wij zijn ook blij met de ondersteuning van de gemeente Vijfheerenlanden en dat het bewegen voor mensen met een chronische aandoening één van de speerpunten is in het Nationaal Sportakkoord," schrijven de initiatiefnemers in een persbericht.

Praktische informatie
De kosten voor het volledige wandelfitprogramma bedragen 35 euro. Naast het wandelen wordt nog gewerkt aan bijvoorbeeld één of twee thema-avonden. Voor deelnemers die financieel minder daadkrachtig zijn, zijn er extra mogelijkheden.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met René Nagtegaal: info@renawandelsport.nl of 06-52457299 of met de eigen huisarts/ praktijkondersteuner.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }