Foto: Henk Lammertink

Stille protestketen bij Julianabrug Vianen

  •   682 keer gelezen

VIANEN • Voor de derde keer is donderdagavond op de Julianabrug bij de sluis van Vianen een groep mensen bij elkaar gekomen om, zoals zij zelf zeggen, het tij te keren.

Het is een protest tegen het regeringsbeleid om geen onbegeleide kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te nemen.

Lokale initiatiefnemer Maite Tromp is blij te constateren dat ook vertegenwoordigers van lokale politieke partijen bij deze demonstratie aanwezig zijn. Zoals zij zelf zegt: “Naast de protesterende inwoners is het ook belangrijk dat de lokale politiek zich uitspreekt, slechts dan kunnen wij een vuist maken.”

De sluis van Vianen is niet zomaar een locatie, maar heeft tijdens het protest een symbolische betekenis. Zoals ook de sluis het tij keert, wil ook Maite het tij keren aangaande de houding van de landelijke overheid met betrekking tot deze vluchtelingenkinderen, kinderen die zonder ouders naar Europa kwamen. 

Tal van gemeenten lieten de regering al weten dat ze openstaan voor de opvang van de kinderen. Maite: ”Gelukkig heeft ook de gemeente Vijfheerenlanden aangegeven dat er draagvlak is om deze kinderen op te nemen en hebben zij een brief gestuurd naar het kabinet.”

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }