• Artist impression van CPO Sluiseiland.
• Artist impression van CPO Sluiseiland. (Foto: CPO Sluiseiland)

CPO Sluiseiland zoekt nieuwe buren

  •   636 keer gelezen

VIANEN • In september wordt de eerste paal geslagen van CPO-project Sluiseiland. Voor het zover is moeten er nog een paar woningen worden verkocht.

Op dit moment zijn 31 van de 39 woningen verkocht. "Een aantal deelnemers is om verschillende omstandigheden afgehaakt. We merken dat er meer vraag is naar appartementen, daarom gaan we drie herenhuizen ombouwen tot appartementen die uitkijken over het kanaal en vensters kunnen hebben aan minimaal 3 zijden", vertelt John Stuijvenberg (56). Hij is één van de deelnemers aan het CPO-project.

Zelf ontwerpen
Wat CPO Sluiseiland voor John zo bijzonder maakt, is dat je zelf je woning ontwerpt. "We hebben de indeling samen met de architect gemaakt zoals wij graag willen. Met een extra hoog plafond en veel lichtinval, een balkon en een dakterras. Daarnaast is het project heel duurzaam, waardoor de kosten voor elektra en warme straks laag zijn."

Vereniging
De organisatie van het project is in handen van de vereniging, waarvan alle nieuwe huiseigenaren lid zijn. De vereniging heeft zelf een architect en aannemer gekozen en bouwt het project zonder projectontwikkelaar. De huiseigenaren vergaderen eens per maand en hebben verschillende commissies gevormd die zich bezighouden met bijvoorbeeld de buitenruimte, duurzaamheid en de woningafwerking.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de aanleg van de nutsvoorzieningen. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw in september en zijn de woningen volgend jaar november gereed.

Lees komende week meer in Het Kontakt.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }