Thuis kantoor inrichten? 5 tips om meer ruimte te maken [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

Thuis kantoor inrichten? 5 tips om meer ruimte te maken

  •   keer gelezen

Thuiswerken is voor veel mensen het nieuwe normaal geworden. Doordat mensen noodgedwongen thuis moesten blijven, hebben velen de voordelen van thuiswerken ontdekt.


In rap tempo werden overal in het land thuiswerkplekken gecreëerd. Bij voorkeur op een plek in huis waar men zich even helemaal kan afzonderen van alles. Dat geeft vaak een nieuw probleem, want waar haal je de ruimte vandaan? 

Hier zijn vijf slimme tips om meer ruimte te maken in huis:

• Richt je slaapkamer opnieuw in en kies daarbij voor de aanschaf van een hoogslaper. Daarmee win je namelijk enorm veel ruimte. Door je bed anderhalve meter hoger te situeren, creëer je de mogelijkheid om daaronder kastjes te plaatsen of een compleet kantoor in te richten. Allebei kan trouwens ook. Het is een kwestie van combineren.

• Geef meubelen in je huis een dubbele functie. Je hebt dan minder meubelen nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Immers, waarom zou je een apart kastje in je woonkamer zetten voor kleine spulletjes, als je die ook kunt opbergen in lades die zich bevinden in de bank of de salontafel? Door creatief te combineren houd je best veel ruimte over.

• Benut de volledige hoogte van je wanden. Mensen kiezen vaak voor een wandmeubel met kastjes waar ze zelf zonder veel moeite bij kunnen komen. Dat is eigenlijk zonde, want daarmee laat je een belangrijk deel van de ruimte onbenut. Er zijn altijd spullen die je niet zo vaak nodig heeft. Zet ze lekker hoog, met een krukje kom je er prima bij. 

• Kies voor externe opslag van dingen die je niet vaak gebruikt. Het is vaak lastig om definitief afscheid te nemen van eigendommen. Gelukkig kun je voor een schappelijk bedrag tegenwoordig opslagruimte huren om te overtollige spullen in te stallen. Met het juiste verhuismateriaal binnen handbereik is het zo geregeld. Dat scheelt weer ruimte.

• Probeer verborgen hoekjes in huis goed te benutten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bouwen van een kast onder de trap of het ophangen van een plank aan de binnenzijde van het toilet, boven de deur. Er zijn veel meer mogelijkheden dan je misschien zelf denkt, dus laat een vriend of vriendin eens kritisch door je woning lopen.

Je ziet het, je hoeft echt niet de verhuisdoos paraat te hebben als je ruimtegebrek hebt in huis. Er zijn meestal nog volop mogelijkheden beschikbaar.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier