Zo checkt u de betrouwbaarheid van een incassobureau! [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

Zo checkt u de betrouwbaarheid van een incassobureau!

  •   keer gelezen

Als ondernemer bent u er waarschijnlijk wel mee bekend: wanbetalers. Het is heel vervelend als klanten niet betalen, zelfs niet na een betalingsherinnering of aanmaning.


Het kan verstandig zijn om een incassobureau in te huren als uw debiteur niet wil betalen. Maar de laatste tijd is gebleken dat er veel malafide incassobureau actief zijn, die bij consumenten niet-bestaande schulden innen over de rug van ondernemers of moeilijk inbare schulden opkopen die vervolgens met hoge rente worden geïnd. Natuurlijk wilt u daar als ondernemer niet aan meewerken. Daarom geven we u in dit artikel 5 tips om te controleren of een incassobureau betrouwbaar is of niet.

1.        Controleer de voorwaarden
Misschien lijkt dit heel vanzelfsprekend, maar toch zijn er veel ondernemers die de voorwaarden van een incassobureau vergeten te checken. Als u niet zeker weet of een incassobureau betrouwbaar is, raden we aan om altijd de voorwaarden te lezen en te controleren of daar geen gekke dingen in staan. Weet waar u voor tekent!

2.        No cure, no pay
Veel incassobureaus hebben een no cure, no pay beleid. Dit houdt simpel gezegd in dat als ze uw geld niet kunnen innen, u ook niet voor hun diensten hoeft te betalen. Dat geeft u een hoop zekerheid; u wordt niet met extra kosten opgezadeld. Mocht het incassobureau de schuld(en) wel innen, dan worden de kosten van het proces vaak verhaald op de wanbetaler. Het zou natuurlijk gek zijn die kosten voor uw rekening zijn. Controleer het beleid van het incassobureau altijd voordat u ermee in zee gaat.

3.        Opstarttermijn
Ook de opstarttermijn is belangrijk om in de gaten te houden. De opstarttermijn vertelt u binnen welke termijn het incassobureau aan de slag gaat met uw zaak. Het is fijn als dit zo snel mogelijk is, omdat u natuurlijk niet nog weken of maanden wilt wachten. Er zijn incassobureau’s die dezelfde dag nog beginnen met uw zaak. Dat is natuurlijk ideaal!

4.        De gehanteerde betalingstermijnen
U bent natuurlijk klaar met het feit dat uw wanbetaler niet betaalt, en waarschijnlijk is dat al geruime tijd het geval. Het is daarom belangrijk dat er extra druk wordt uitgeoefend door een incassobureau en dat de wanbetaler snel betaalt. Hiervoor is het belangrijk om te controleren welke betalingstermijnen er worden gehanteerd door het incassobureau. Als een incassobureau hele lange betalingstermijnen hanteert, is dat natuurlijk in uw nadeel.

5.        Check de reviews
De laatste tip is ook heel belangrijk: lees de reviews die er over het incassobureau zijn geschreven. Er zijn vast ondernemers die al eerder zaken hebben gedaan met het incassobureau en hun deurwaarders, en hun ervaring online gedeeld hebben. Dit zijn goede bronnen om te achterhalen of het incassobureau betrouwbaar is. Controleer ook het aantal reviews dat er is geschreven: hoe meer, hoe beter. Wij wensen u veel succes met het vinden van een geschikt incassobureau en uiteraard met het innen van de schulden bij de wanbetalers!

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier