Foto: Amalia Brinkhoff

Rode Kruis Bloesemtocht doneert afleidingspakketten aan woonzorglocaties

  •   keer gelezen

REGIO • De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht moest afgelopen 18 april geannuleerd worden vanwege het Corona-virus. Toch kan de organisatie deze week een groot aantal woonzorglocaties verblijden met mooie spel- en muziekpakketten voor haar zorgvragers.

De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht houdt ieder jaar een eendaags wandelevenement in de bloeiende Betuwe. Wandelaars steunen door deel te nemen het goede doel, hun bijdrage en de hulp van vele sponsors stelt de organisatie in staat om jaarlijks een beduidend bedrag te besteden aan activiteiten in het kader van de nationale sociale hulp van het Nederlandse Rode Kruis.

In april jl. kon de Bloesemtocht helaas niet doorgaan in verband met het Corona-virus. De Stichting heeft echter toch ook dit jaar donaties ontvangen van wandelaars en sponsors die jarenlang trouw zijn aan de Bloesemtocht. 

Het bestuur heeft ervoor gekozen om deze giften onder andere te besteden aan een honderdtal prachtige afleidingspakketten ten behoeve van afdelingen Activiteiten Begeleiding/ Welzijn/ Dagbesteding van woonzorglocaties; juist deze medemensen worden in deze crisistijd extra beperkt in hun sociale contacten en om die reden is afleiding door spel en muziek zeer welkom.

Het bestuur is verheugd dat zij juist ten tijde van deze crisis haar maatschappelijke betrokkenheid kan invullen en is haar sponsoren en deelnemers daarvoor zeer erkentelijk.

De stichting hoopt in 2021 haar wandelaars weer te mogen verwelkomen: de 28ste Bloesemtocht zal volgend jaar gehouden worden op 17 april. Zoals gebruikelijk wordt op de vrijdagavond daarvoor de Bloesemrun gehouden: 16 april.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }