Boek met gouden zwerfsticker zwerft vanaf 26 mei in Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • Op 26 mei laat Ambassadeur Kinderzwerfboek Igor Krulsnor in Vianen wel een heel bijzonder kinderboek uitzwerven. Een boek met een gouden zwerfsticker! Wie gaat het boek vinden? Spannend en leuk voor de kinderen. Ook als ze het boek vinden, want dan is er een mooie prijs.


In Nederland gaan er op 26 mei tien boeken zwerven met een gouden zwerfsticker. Dat doet Kinderzwerfboek omdat de organisatie, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, dan tien jaar bestaat. 

Tien jaar: 2,5 miljoen zwervende kinderboeken, 3.500 KinderzwerfboekStations en 85 Regio Ambassadeurs die Kinderzwerfboek lokaal promoten. 

Samen met vele kinderen, vrijwilligers, organisaties en uitgeverijen zorgt Kinderzwerfboek er al jaren voor dat boeken beschikbaar komen voor alle kinderen in Nederland en in het bijzonder ook voor kinderen die in armoede leven. "We roepen iedereen in Nederland op om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken die niet meer gelezen worden te laten zwerven."

Ook de komende jaren blijft Kinderzwerfboek er de schouders onder zetten. Dit is nog steeds hard nodig.

Landelijk gezien verlaat nog steeds 17 procent van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier