• Pand 28 is zaterdag 30 mei voor het laatst open.
• Pand 28 is zaterdag 30 mei voor het laatst open. (Foto: Marjo van Andel)

Fysieke winkel Pand 28 sluit deuren

  •   3159 keer gelezen

VIANEN • Een lastige keus. Dat was het voor Wietske en Paul van Pand 28 De Sfeer in Vianen op zijn zachtst gezegd zeker: het besluit om de winkel te sluiten. Nu de dag nadert dat de deuren definitief dicht gaan, het bedrijf zelf blijf overigens bestaan, dringt dat besef pas ècht door.

Zaterdag 30 mei is de laatste keer dat mensen 'zomaar' het pand aan Voorstraat 28 binnen kunnen lopen om bloemen, planten of gezellige decoratie voor in huis te kopen. Daarna sluit de fysieke winkel, maar dat betekent niet dat Paul en Wietske vanaf dat moment achterover gaan leunen. 

"Wij blijven werken vanuit ons pand aan de Voorstraat, maar alleen op afspraak. En alleen voor afscheidsbloemen, het rouwwerk. Daarnaast blijven we ook actief in bedrijfsdecoratie."

Dubbel
Hoewel Wietske emotioneel wordt bij het idee dat de winkel straks dicht is, kijkt ze er ook naar uit.

"Het is heel dubbel. Ik kijk echt uit naar wat meer rust. Hoewel ik van de reuring hou, is het tempo van nu gewoon niet meer te doen. Het moet echt een tandje terug. Paul en ik willen genieten van kinderen, kleinkinderen en meer tijd hebben voor andere dingen die we ook leuk vinden zonder voortdurend op de klok te hoeven kijken. Maar ik zal mijn meiden Monique en Anja enorm gaan missen. Zij zijn echt geweldig personeel. Zij zijn al zo lang bij ons, er is nooit een onvertogen woord gevallen. We hebben altijd met veel schik samengewerkt!"

Sprong in het diepe
Paul is al 45 jaar zelfstandig ondernemer, en ook Wietske heeft met 26 jaar werken in Pand 28 haar sporen verdiend.

"Al langer dachten we over een manier om meer tijd voor onszelf te hebben. Op een gegeven moment was het: neus en oren dicht en de sprong in het diepe wagen. We wilden 11 juli stoppen, er een mooi feestje van maken. Maar corona heeft roet in het eten gegooid. We sluiten eerder dan gepland en een feestje zit er ook niet in."

Paul en Wietske zijn niet bang zich te gaan vervelen en er borrelen ook alweer ideeën op. 

"Ik beloof niets, maar misschien ga ik in de toekomst wel workshops geven of openen we bijvoorbeeld in het voorjaar een pop-upstore met alleen maar tulpen. We gaan in ieder geval alleen maar dingen doen waarvan we denken: 'wauw, dat vind ik leuk'."

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }