Besparen op je vaste lasten kan gemakkelijk [ingezonden mededeling]
Foto: Stockfoto 123RF
ingezonden mededeling

Besparen op je vaste lasten kan gemakkelijk

  •   keer gelezen

Heb je aan het eind van de maand moeite om rond te komen en hunker je telkens weer naar het moment waarop je werkgever het nieuwe maandsalaris overmaakt…? Dan wordt het tijd om je uitgavenpatroon eens kritisch onder de loep te nemen.


De beste manier om geld in je zak te houden is door het niet uit te geven. Toch zul je uiteraard elke maand opnieuw alle vaste lasten moeten betalen, voordat je iets kunt gaan sparen. Maak er serieus werk van en kijk waar je voordeel kunt pakken, want besparen op je vaste lasten kan gemakkelijk.

Overzicht is alles
Het is heel belangrijk dat je precies weet hoeveel geld je elke maand nodig hebt voor het betalen van je vaste lasten. Trek er eens een avondje voor uit om alle kosten die je maakt op een rij te zetten.

In een spreadsheet kun je dit heel goed doen en via (bijvoorbeeld) Google is dat gratis te regelen. Dure software heb je er dus niet voor nodig. Zet alle vaste lasten erin. Dat gaat het gemakkelijkst door je bankafschriften van een heel jaar uit te pluizen. 

Er zijn wellicht meer terugkerende kosten dan je zelf had verwacht:
• Huur of hypotheek
• Aflossing eventuele schulden
• Verzekeringspremies
• Contributies en abonnementen
• Gemeentelijke heffingen
• Energiekosten
• Leasecontracten

Deze lijst kan, afhankelijk van jouw specifieke situatie, nog veel langer zijn. 

Reken alle bedragen om naar maandbedragen, zodat je precies weet wat je op maandelijkse basis nodig hebt. Kijk vervolgens naar de inkomsten. Hoeveel ruimte zit er tussen die twee bedragen? 

Het is vervolgens natuurlijk de bedoeling om te gaan zoeken naar mogelijkheden om die marge te vergroten. Dat doe je door te besparen op je vaste lasten. Misschien kun je profiteren van bepaalde regelingen vanuit de overheid, zoals de zorgtoeslag of huurtoeslag. Een kwestie van informeren en aanvragen. Dat scheelt alvast een mooi bedrag. Nederland kent best veel van dit soort regelingen, dus de kans dat er ook voor jou dergelijke gratis aanbiedingen liggen te wachten.

Vervolgens kun je gaan shoppen voor de beste deal bij aanbieders van bijvoorbeeld internet, energie en verzekeringen. Ook dat levert meestal een flinke besparing op. 

Kom je dan nog steeds geld tekort aan het einde van de maand, dan zul je harde keuzes moeten maken door niet-noodzakelijke uitgaven, zoals abonnementen op bepaalde diensten of producten, te schrappen.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier