Foto: Vincent Beringen (LEKSTEDEwonen

Start bouw en verhuur 25 woningen in 'De Erven' Hoef en Haag

  •   keer gelezen

HOEF EN HAAG • Deze week is de eerste paal geslagen voor 25 sociale huurwoningen in ‘De Erven’ van Hoef en Haag.


Trebbe realiseert de duurzame woningen in opdracht van LEKSTEDEwonen. Er komen drie verschillende woningtypen met oppervlakten van 97 tot en met 110 m2 en huurprijzen vanaf 619 euro.

De verhuur start woensdag 20 mei, dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar op www.lekstedewonen.nl.  

In Hoef en Haag worden over een periode van 15 jaar in totaal 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen. Inmiddels zijn er circa 650 huur- en koopwoningen gerealiseerd, in aanbouw of verkocht. 

De Erven
Hoef en Haag bestaat uit drie wijken, waaronder ‘De Erven’. In deze wijk speelt groen een grote rol, de bebouwing is er ruimer opgezet en de sfeer is landelijk.

Ed de Groot, directeur-bestuurder bij LEKSTEDEwonen: “Inmiddels zijn er ruim 110 huurwoningen in Hoef en Haag opgeleverd en wij kijken uit naar de eerste huurwoningen in de wijk ‘De Erven’. Dit is het derde project dat ontwikkelende bouwer Trebbe voor ons realiseert en het tweede project in Hoef en Haag. Zij bouwen duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen en die mogen ook in deze wijk niet ontbreken." 

LEKSTEDEwonen vindt het belangrijk dat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. 

Johan Bombach, directeur bij Trebbe, is verheugd met de start bouw: “Ik ben er trots op dat we vanuit een duurzame samenwerking met LEKSTEDEwonen ook hier weer duurzame en gezonde woningen bouwen en daarmee Vianen en omgeving een stukje mooier kunnen maken.”  

Eerste huurwoningen in De Erven
De 25 woningen zijn verdeeld over drie blokken en worden uitgevoerd in drie verschillende typen. Zo zijn er 21 ruime drie- en vierkamerwoningen en vier woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De woonoppervlakten variëren van 97 tot en met 110 m2 en de achtertuinen zijn circa 40 tot en en met 80 m2. Het ontwerp is van Hans Been Architecten.

De woningen zijn duurzaam, energiezuinig en kennen een hoog wooncomfort. Er is gekozen voor een all-electric verwarmingsinstallatie met zonnepanelen. Deze duurzame uitrusting en de hoogwaardige isolatie zorgen voor wooncomfort en lagere woonlasten. De woningen zijn geschikt voor alleenstaanden en gezinnen, jongeren en 65-plussers en de huurprijzen zijn vanaf 619 euro per maand. 

Op die manier zijn de woningen bereikbaar voor huishoudens uit verschillende inkomensgroepen en zorgt LEKSTEDEwonen voor betaalbare huren.  

Mijlpaal voor start verhuur
Donderdag 14 mei 2020 is Trebbe gestart met het heiwerk voor de woningen. De bouw duurt naar verwachting ongeveer een half jaar en als alles volgens planning verloopt ontvangen de bewoners januari 2021 de sleutels van hun  all-electric woning.

Vanaf woensdag 20 mei is alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals brochure, plattegronden en toewijzingsvoorwaarden. Bij toewijzing van een aantal woningen gelden er voorrangsregelingen voor jongeren, 65-plussers en lokaal woningzoekenden. Reageren op de woningen kan tot en met dinsdag 2 juni 8:00 uur via WoningNet. 

Kijk voor alle (verhuur)informatie op www.lekstedewonen.nl.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier