Foto: MantelzorgNL

Online bijeenkomst Mantelzorg Vianen en SamenDoen over autisme en duidelijkheid bieden

  •   keer gelezen

VIANEN • Speciaal voor ouders van een kind tot 23 jaar met (mogelijk) autisme houden Mantelzorg Vianen en SamenDoen in samenwerking met MEE woensdag 20 mei de online bijeenkomst: 'Autisme en het bieden van duidelijkheid aan je kind'.


Structuren en planningen die bestonden voor corona zijn niet meer van toepassing. Of is het mogelijk deze aan te passen en daardoor duidelijkheid te creëren voor kind(eren) met autisme? Wat is er mogelijk om te doen als ouder? 

Tijdens de workshop wordt stilgestaan bij de vraag waarom het voor kinderen met autisme extra belangrijk is om duidelijkheid te hebben, of te weten wat ze kunnen verwachten. Daarnaast is er gelegenheid om te bespreken wat voor eigen kind(eren) mogelijk is.

Spreker is Sara van der Vegte, Consulent Pedagogische Ondersteuning bij MEE-Vivenz. Er is ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van tips. 

Door andere ouders te ontmoeten ervaren zij veel (h)erkenning. "Ik heb bij de vorige bijeenkomst ervaren dat de ervaringen van de ander mij nieuwe inzichten kunnen geven", zegt een ouder van een zoon met onder andere autisme.

Praktische informatie
De workshop gaat om 20:30 uur van start, inloggen kan vanaf 20:20 uur. Uiterlijk om 21:30 uur wordt er afgesloten. Voor meer informatie en aanmelding kan een mail gestuurd worden naar mantelzorg@welzijnvianen.nl

Omdat de bijeenkomst online is, wordt met een maximum van zeven deelnemers gewerkt. Na aanmelding krijgen deelnemers woensdag 20 mei een mail met daarin de link om te kunnen deelnemen. Telefonische hulp is mogelijk wanneer deelnemers er niet uitkomen.

Ook een kind dat intensieve zorg nodig heeft, maar heeft hij of zij geen vorm van autisme, en graag in contact komen met andere ouders/ verzorgers? Laat het weten! Mail naar: mantelzorg@welzijnvianen.nl.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier