Foto: Rick den Besten

Familie 'op bezoek' bij Hof van Batenstein

  •   keer gelezen

VIANEN • Familie van bewoners van Hof van Batenstein in Vianen konden de afgelopen dagen bij hun geliefden 'op bezoek'. 


Op woensdag 29 en donderdag 30 april kregen familieleden de gelegenheid toch 'op bezoek' te gaan bij Hof van Batenstein. Sinds 20 maart is dit vanwege het coronavirus namelijk niet meer toegestaan en dit geldt in ieder geval nog tot 20 mei. 

Een groot gemis voor de bewoners en afgelopen week ontstond dan ook het idee voor een ‘bezoekregeling’ met een hoogwerker. Lekstedewonen, ZorgSpectrum en Collé maakten dit mogelijk en al snel stonden er zestig ritten ingepland.

Aanwezigheid familie wordt gemist
Sinds 20 maart zijn alle zorg- en verpleeghuizen in Nederland gesloten voor bezoekers en dit geldt ook voor Hof van Batenstein in Vianen. Een noodzakelijke maatregel in de strijd tegen het coronavirus, maar ook één met grote impact.

In Hof van Batenstein zijn er 118 appartementen op de eerste tot en met derde etage. Het grootste deel wordt bewoond door cliënten van ZorgSpectrum (verzorging en/ of verpleging), maar er zijn ook twintig appartementen met huurders van Lekstedewonen (zelfstandig wonen, al dan niet met zorg). 

Voor alle bewoners (cliënten en huurders) geldt dat zij sinds 20 maart geen bezoek meer mogen ontvangen. Vooral de afwezigheid van familie en vrienden is zwaar voor de bewoners. Afgelopen weken waren er verschillende hartverwarmende initiatieven, zoals concerten, stoeptekeningen en ansichtkaarten. Afgelopen week is door de regering besloten om de ‘sluiting’ te verlengen tot 20 mei.

Bezoek mogelijk maken
“Een begrijpelijke en noodzakelijke maatregel, maar dan zitten de bewoners twee maanden zonder hun familie .... Al eerder is er een hoogwerker door enkele familieleden ingezet, maar hoe mooi zou het zijn als iedereen daarvan gebruik kan maken?” Zo ontstond dit idee vorige week bij de complexbeheerders en vervolgens is het met dank aan velen geregeld.

Eerst is contact gelegd met Collé Rental & Sales: Jeroen Wiekens (vestigingsmanager Lexmond) was meteen enthousiast en hij stelt twee dagen een hoogwerker beschikbaar. Vervolgens zijn alle bewoners van de eerste tot en met derde geïnformeerd en hun familie kon zich aanmelden voor deze dagen. Daarvan werd dankbaar gebruik gemaakt.

Zestig keer
Woensdag 29 april tussen 10:00 en 19:00 uur en donderdag 30 april tussen 10:00 en 16:00 uur zijn de bezoeken afgelegd. De hoogwerker staat voor de centrale entree en wordt bediend door de complexbeheerders van Lekstedewonen. Familieleden kunnen met maximaal twee personen per keer omhoog voor hun bezoek.

Wilma van Weverwijk (ZorgSpectrum) en haar collega’s zorgden er voor dat de bewoners op de eerste, tweede of derde etage klaar zaten voor hun visite (bezoek). Hiervoor worden zij van hun appartement begeleid naar de ruimte boven de centrale entree. 

Het bezoek duurt ongeveer 15 minuten, waarbij de voorschriften worden gevolgd (1,5 meter afstand, veiligheidsgordel, en dergelijke).


Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier