Waarom is het toch zo druk in de bouwcenters? [ingezonden mededeling]
Foto: nl.123.rf.com
ingezonden mededeling

Waarom is het toch zo druk in de bouwcenters?

  •   keer gelezen

Door het coronavirus zijn er een hoop mensen die thuis zitten. Sommige mensen moeten gewoon door werken, maar er zijn ook veel mensen die niets te doen hebben.


Na een paar dagen netflixen, opruimen of gamen begin je je al snel te vervelen. Het is dan ook logisch dat mensen op zoek gaan naar andere dingen om te doen. In de tuin werken of je huis opknappen is iets wat door veel mensen gedaan wordt in deze periode. Hierdoor is het momenteel erg druk in alle bouwcenters.

Zit je momenteel ook thuis en wil je iets te doen hebben? Wij vertellen je welke klusjes mensen op dit moment oppakken. Ook hebben we een aantal maatregelen onder elkaar gezet. Zo weet je precies wat je kunt verwachten in de winkels. 

Extra maatregelen in de bouwcenters en woonwinkels
Eigenlijk ieder bedrijf heeft op dit moment speciale maatregelen om ervoor te zorgen dat de kans dat het virus wordt overgedragen zo klein mogelijk is. De gezondheid van klanten en personeel staat namelijk altijd op 1. Zo moet in de supermarkt iedereen met een winkelwagentje lopen. Ook in de bouwmarkten en woonwinkels zijn speciale maatregelen van kracht. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

-    Een maximaal aantal klanten in de winkels. Hierdoor is de kans groot dat je eerst voor een tijdje in de rij moet staan voor je naar binnen kunt. 
-    Probeer zoveel mogelijk alleen te komen. Laat je partner en kinderen thuis.
-    Voordat je naar binnen gaat is het nodig om je handen te desinfecteren. 
-    De meeste winkels zullen aangepaste openingstijden hebben en korter open zijn dan normaal. 
-    Houd je aan de overige veiligheidsmaatregelen van de overheid en het RIVM (geen handen schudden, anderhalve meter afstand houden, niezen in de elleboog en als je ziek bent thuis blijven).

Populaire klusjes
In het voorjaar zijn er altijd een aantal klusjes die erg populair zijn. Helemaal omdat veel mensen nu thuis zitten, gaan er nog meer mensen aan de slag in huis. We hebben een paar verschillende klusjes op een rijtje gezet die momenteel erg populair zijn. Zorg wel altijd voor de juiste PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen).

-    Het opknappen van de veranda en de meubels. 
-    Het grasmaaien met je nieuwe grasmaaier.
-    Nieuwe planten in je tuin zetten en het onkruid wieden.
-    Het verven van je muren, zowel binnen als buiten. 
-    Een nieuw project uitvoeren in de tuin, er is tijd genoeg op het moment!
 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier